ma osnovno je za prodaju svojih proizvoda da imaš opg, i to samo ako prodaješ na tržnici, dakle moraš bit upisan u upisnik opg-a.
ako radiš voće i povrće, ima još jedan upisnik trgovaca voćem i povrćem, dakle to su dva upisnika...
ako ne prodaješ na tržnici ili uz cestu, ili ako ne tražiš poticaje, ili ako radiš preko neke zadruge, i to sve pod uslovom da nemaš više od 85 000 kuna prometa onda ti netreba ama baš niš...
na živce mi ide tvrdnja da MORAŠ nešto, a nemoraš...
zaboravili smo svi da je osnovno da bi nešto proizveo imati zemlju, i volju za raditi, a upisnici, arkodi i sve ostalo je nadogradnja sustava ako tražiš potpore i ostalo...
sad ispada da ako nemaš papirologiju nemožeš radit proizvodnju, ali ja tvrdim da se to može, jer su tako radili i naši stari. i živjeli od svog rada.
Ljudi greška je da se mora biti u upisniku , odnosno OPG-u
Imate mogučnost u poreznoj upravi registrirati se kao PAUŠALNI proizvođać.
Znaći funkcioniraš i radiš kao pravna osoba izdaješ račune itd ,..
Ali newma prebijanja PDV-a.
To je bogom dano za one koji su u mirovini , zaposleni , ne dovljno prometa itd.
U biti za početnike.
Konzultirajte se sa nekim od knjigovođama ili kliknite na poreznoj upravi- Paušalna prijava.
Mene dođe godišnje oko 800 kn - ovisno o mjestu boravka.
Ima li negdje kod nas za kupiti kontejnere od stiropora od 400 rupa. To su kontejneri koji se koriste kod mašinskog sijanja i presađivanja sadnica.
Ima li negdje kod nas za kupiti kontejnere od stiropora od 400 rupa. To su kontejneri koji se koriste kod mašinskog sijanja i presađivanja sadnica.
okipor stiropor u zagrebu - danas kupio kontejnere cijena 5,nešto kuna kom
Ima u Masservice Vrbovec, mislim nekih 420 ili 430 rupa
Nemaju više od 209
Hvala budem nazvao danas da čujem!!
Evo nazvao, kaže ima od 440 rupa.
poz.
tko ja ili ti cabage - tko je pomogao ?
šalim se svejedno je .....