Da ne idem na temo o voću imam šareni voćnjak iz kuće pa bih trebao dvije breskve jednu ranu i jednu kasnu molim vas preporuku koje sorte saditi.
Pozdrav!
Da ne idem na temo o voću imam šareni voćnjak iz kuće pa bih trebao dvije breskve jednu ranu i jednu kasnu molim vas preporuku koje sorte saditi.
Pozdrav!
slušam priču u lokalu danas da zašto pepel iz centralnog bacam na smeće,da to valja baciti na zemlju gdje ide povrće,kao tjera štetnike u tlu,bla bla,ima li šta u tome?
Možda nisi shvatio što piše pokušaj sada pročitati jer koliko sam ja shvatio stvar je u dvije VRSTE pepela od drveta i ugljena ispravite me ako griješimartyman:Prenosim:
"Pepeo bukve i graba sadržava kalij 10-15%, jele i bora 5-10%. Osim kalija sadržava još 5-10% fosfora i 10-40% vapna.Pepeo od treseta i kamenog uglja sadrži oko 1-2% kalija i fosfora, te neznantne količine vapna. Zbog tog se ova vrsta ne preporučuje kao gnojivo za uzgoj biljaka."
"Pepeo bukve i graba sadržava kalij 10-15%, jele i bora 5-10%. Osim kalija sadržava još 5-10% fosfora i 10-40% vapna.
Znači pepeo od drveta je OK to jest sastav mu je bolji nego umijeto gnoivo , jeftiniji i ekološki prihvatljiv pod uvijetom da nema Fe to jest primjesa čavala.
Nemoj tako, željezo je svakoj biljci korisno! (hi) Nego ipak koliko treba pepela za 1 Kg. Tako da ga ipak ne možemo uspoređivati sa umjetnim.
Pa predtpostavljam zato jer čemu gnojiti sa pepelom od ugljena ako skoro da i nema nikakvih hranjivih tvari. U ugljenu možda ima i nekih drugih nusspojeva, šta ja znam nekih teških metala itd...
Evo šta kaže WIKI a potvrđuje moju tezu:
Pepeo nekih vrsta ugljena sadrži i veće udjele teških, čak i plemenitih metala: zlata, srebra, platine, olova, cinka, nikala, kobalta i drugih. U posljednje su vrijeme u ugljenom pepelu nađeni i spojevi vanadija i uranija; osobito zanimanje vlada za dobivanje uranija (kod nas za uran iz pepela raškog ugljena).
"Pepeo bukve i graba sadržava kalij 10-15%, jele i bora 5-10%. Osim kalija sadržava još 5-10% fosfora i 10-40% vapna.
Znači pepeo od drveta je OK to jest sastav mu je bolji nego umijeto gnoivo , jeftiniji i ekološki prihvatljiv pod uvijetom da nema Fe to jest primjesa čavala.
Nemoj tako, željezo je svakoj biljci korisno! (hi) Nego ipak koliko treba pepela za 1 Kg. Tako da ga ipak ne možemo uspoređivati sa umjetnim.
Fe mislio sam na rastvaranje u nekoj traktorskoj gumici , a što sa tiće sastava ako je toćan onda sam ja malo omano u shvaćanju oky što nam ostaje :ne šteti , ima svega što nam treba , a koliko ga treba za 1 Kg nije ni bitno ako ga ne kupujemo već ga samo ne bacamo negdje bez veze :gitarist:
što se mene tiće i dalje ću ga skupljati i kada je prilika (da nije blato ) baciti iskljućivo po povrnjaku kao i proteklih tridesetak godina ili da ne kažem kako je to radila i moja baka.
By arno11 at 2011-01-29
Prijatelju ja sam danas bio preko po Queen i dobavio one ostale nemaju .
Pozdrav!
hvala prijatelju,hoće li te donijeti 12kg po stablu ?
koliko sam shvatio radi se o nekoj sjemenskoj robi to jest o rajćici da li je hibrid ili obićno sjeme kakvih karakteristika i cjene
[/URL
Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us