asestic
Član
- Tu od
- 12 Sij 2010
- Poruka
- 601
Ma napravit ćeš vrata ni ja nisam na onom plasteniku sve završio što sam planirao. Sad kad budem mijenjao kulturu slijedi dorada.
Nemam ni ja vremena, al' evo uhvatim ovako po koju minutu čisto da ne puknem. popijem brzinsku kavicu i ispočetka. Ja evo baš sad sadim lubenicu na otvoreno. Imam 100m reda napravljeno, a prerasta u plasteniku. Sadim je pa šta bude. Ostatk ću iduće sedmice (ostatak je veći, a ovo malo što sam iznijeo k'o da ništa nisam ni dirao. Ostat će još oko 1500 kom za iduću sedmicu. Neću više ni zatvarati plastenik gdje je ona da je ne forsiram)
Moji krastavci sad idu dole :icon_mrgreen: davno sam ih prebacio preko špage, a špaga je na oko 2,5m. Prinos je prosječan, cijena je odlična, a potražnja je van svih očekivanja. Zeznula me zemlja koju sam zimus navozio, frezano je neposredno nakon postavljanja folije (pokrivanja plastenika) maltene zajedno sa snijegom pa je ostala prekrupne strukture tako da joj je vodni kapacitet nula. Mogu misliti šta bi bilo da je kvalitete kao u ostalim obijektima :icon_eyes:
Uglavnom, dobro je.
Kad će jagode?
Da li odvajaš na stranu mojih 10 % od krastavaca.
Pozdrav!
P.S. Za onu narudžbu se čujemo slijedeći tjedan dok malo smirim posla .