Vodotokovi su zakon tko ima pristup njima, samo da puste u njih vodu Drugo su riječni tokovi, tu je para
kojeg će ti vraga išta evo kiša tako ljeva da je milina pravi potop.
Vodotokovi su zakon tko ima pristup njima, samo da puste u njih vodu Drugo su riječni tokovi, tu je para
Po mojim saznanjima čeka se novi pravilnik. Po tom pravilniku moći će se legalizirati svi bunari fi promjera do 100 cm bez posebne papirologije. Sve što će biti potrebno bit će foto snimak bunara, gps koordinate, procijenjena izdašnost bušotine i površina koja se navodnjava. Takav bunar bi trebao imati paušal od 500 kuna godišnje po ha, ako se navodnjava do 5 ha površine. Za površine veće od 5 ha bit će potrebna ishoditi koncesiju, što je ipak puno opsežniji postupak, no za sve će biti odgovora u novom pravilniku. Sve to bi trebalo uraditi do 01.07. jer je to rok za prijave bunara, sve naknadno bit će puno kompliciranije.
Još jedna napomena samo da će najvjerojatnije za navodnjavanje iz vodotokova biti potrebno ishoditi koncesiju bez obzira na navodnjavanu površinu.
kojeg će ti vraga išta evo kiša tako ljeva da je milina pravi potop.
Sve to znam ali prije 2 mjeseca su rekli da će biti pravilnik gotov za 15-tak dana a do sada ništa,za 30 dana je 1.7,mislim da će to biti sve navrat nanos kako kažu u narodu.
Znam i ja to sve i isto čekam, no država je u pitanju, ne zaboravi.
šta kaže ona dugoročna prognoza? jel će prestat ova kiša i kada bi to bilo? :icon_anal::icon_anal::icon_anal:
Što je ovo noćas bilo. Užas, sve me strah otići na njivu...