ove slovenske kumice su male bebe za ono kaj se dela kod nas...i bojim se da ni fiskalizacija nebu tome stala na kraj...
...a bilo bi dobro da se uvede reda...:icon_e_wink:
Samo,uvođenje reda znači da bumo svi morali porez platit...
I ne treba se previše veselit fiskalnim blagajnama,jer budemo ih najvjerovatnije od iduće godine morali ima svi,koji robu prodajemo maloprodajno krajnjem kupcu...
http://www.slavol.rs/
jel tko probao i dal ima kakve koristi? ja planiram da ga probam u krastavcima,pozz
Pisali smo već o Slavolu, i ja neću ništa reći (vjerovatno sam u sukobu interesa :redface, ali evo tri dijela teksta sa njihove web stranice:
1. Dio:
Prirodno đubrivo sa univerzalnim dejstvom
SLAVOL je tečno mikrobiološko djubrivo stimulator rasta koje je sertifikovano za primenu u organskoj i tradicionalnoj poljoprivrednoj proizvodnji. Slavol se koristi za folijarnu prihranu ratarskih kultura
2. Dio. (malo niže na istoj stranici):
Slavol sadrži
AZOTOFIKSATORE – bakterije koje obavljaju proces azotofiksacije odnosno atmosferski azota (kojeg u atmosferi ima oko 78%) prevode u pristupačne oblike koje na korenovom sistemu direktno snabdevaju biljke azotom
FOSFOMINERALIZATORE – bakterije koje razlažu organska jedinjenja fosfora (koja čine od 50 – 80% fosfora u zemljištu) i prevode ih u pristupačan oblik (P2O5).
(tu je i link: Salvol 1.)
3. dio:
Slavol se primenjuje folijarno prskanjem 7 – 10 l/ha, 2- 3 puta u toku vegetacije.
Znači ovako:
1. Univerzalno prirodno gnojivo (znači, vjeorvatno postoje i neprirodna gnojiva, ako je slavol prirodan :icon_scratch. A ovo univerzalno?
2. Potiče azotofiksaciju primjenom preko lista :icon_scratch:
3. Potiče otapanje teško topivih fosfornih spojeva u tlu; također gnojidbom preko lista :icon_scratch:
Treba li još nešto reći? :icon_butt:
hmmmm,doktore,uz dužno poštovanje, ali ja se ne bih složio sa vama što se tiče učinka slavola.
Od ove godine ga redovno koristim na 2 plastenika ( fertigacija ) i razlika ,u odnosu na ostale plastenike je OGROMNA!!
U cemu je tocno razlika?
Boja lista i ploda , bujnost,prinos.......
Dane,napraviš mali eksperiment na npr. krastavcima i sam se uvjeriš....
A tko je postavio letvicu?dakle možemo šta hoćemo ali ne i dokle hoćemo.
http://www.agroportal.hr/vijesti/europa/europa-se-priblizava-gornjoj-granici-prinosa-po-hektaru/
Uvjek postoji bolje .
Tko će prvi sutra u EU? Natovariti kombija baburom i prodati tih 1,5 t za 3000 eura. Manje troškovi puta i ostalih trošarina Mislim de da se napravi raspored, da ne odemo svi u isti grad ha ha :icon_rofl: