• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Bla bla svaštara

DARIJUS

Iskusan lik
Tu od
9 Stu 2011
Poruka
6,748
još jedan čaval...u lijes malih proizvođača...
e, meni je čavala preko glave, na godinu ćemo drugačije, sad još moram glavu među ramena spustiti dok svoje novce izvučem...:icon_hang:

PetullaRZ

Član
Tu od
19 Velj 2010
Poruka
852
A i vrijeme se urotilo protiv nas....evo ponovo pada kiša(nakon jutarnjeg sunca)....tko uspije spasiti svoj nasad dobro će ga unovčiti. Za očekivati je da će se roba tražiti i da će joj cijena porasti(ukoliko bude turista). Mi smo u jedan plastenik posadili krastavac, pomu i mahunu - pa se moguće posreći.

johabica

Iskusan lik
Tu od
8 Tra 2012
Poruka
4,529
Ja salatare bacam naveliko.Ajd,za mene na veliko - dvijesto kila tjedno.U kauflandu deset kuna kila,a ja ih nemam kome prodati.Na Žitnjaku nitko ne pita za njih.Malo mi optimizma vratio jutrašnji pogled na susjedine krastavce u vrtu - sve pocrnilo u roku dva dana.Pa ja sada kontam - ajd ćemo se igrati bacatijade još neko vrijeme,a onda zgrabiti svojih pet minuta.Nadam se,nadam....

PetullaRZ

Član
Tu od
19 Velj 2010
Poruka
852
U plastenicima je relativno sve zdravo i nema nekih štetnika(tuta pod kontrolom) i nadam se da ćemo u naredna tri tjedna sve sabrati i početi čupati(pomu i krastavac) a papriku ćemo ostaviti do prvih mrazeva. I Taman za ta tri tjedna doći će u berbu poma,krastvac i mahuna(2.tura plastenik) nadam se po puno boljim cijenama.

DARIJUS

Iskusan lik
Tu od
9 Stu 2011
Poruka
6,748
danas smo luk brali, a kišica odmah močila...lakše se osuši takav...
bojim se da suhog graha od prve ture neće biti...što se uhvati zeleno, valjda bude za pokriće uloženog...
e, johaba, kako onaj ZKI bijeli debeli grah?...moj cvate ko lud, nit biljne mase ,nit ploda...:D:
paprika nikad ljepša, cijena ide u podrum...
krumpir solidan, al ima kvara...nije stabilan...
zelje predivno, takvo je i u ogulinu...dakle, cijena bude sitnica...:mur:
paradajzi po svim vrtovima pocrkali, sad je čudo kak su samo moji u plasteniku zeleni...:icon_e_wink:
...itd...

seva

Član
Tu od
8 Tra 2010
Poruka
234
danas smo luk brali, a kišica odmah močila...lakše se osuši takav...
bojim se da suhog graha od prve ture neće biti...što se uhvati zeleno, valjda bude za pokriće uloženog...
e, johaba, kako onaj ZKI bijeli debeli grah?...moj cvate ko lud, nit biljne mase ,nit ploda...:D:
paprika nikad ljepša, cijena ide u podrum...
krumpir solidan, al ima kvara...nije stabilan...
zelje predivno, takvo je i u ogulinu...dakle, cijena bude sitnica...:mur:
paradajzi po svim vrtovima pocrkali, sad je čudo kak su samo moji u plasteniku zeleni...:icon_e_wink:
...itd...

Nisi jedini,ne nerviraj se.Meni uvalili sjeme paradajza,ja poručio neki koji ima prosječnu težinu od 250 gr pa nadalje,a on malkice krupniji od šerija,a rodio ko lud,a nisam prodao ni 100kg,pa sam dijelio po komšiluku,pa poslije neće ....sitan im,i svinjama je dosadio,pa sam ga počupao sa guštom.
-paprika visoka skoro 2 metra,a nema šta ubrati....led izbušio 700 kvadrata plastenika,ali momački ga izbušio pa prokišnjava na sve strane.a kiše,hvala bogu,ne fali...ljepota. a cijena paprike 0.50km....

zokii

Član
Tu od
17 Lis 2009
Poruka
630
26.7 presađeno.... ovo je drugo kupanje......

Prilozi

• DSC00238.jpg
    DSC00238.jpg
    15.7 KB · Pregleda: 97
  • DSC00241.jpg
    DSC00241.jpg
    50 KB · Pregleda: 98
  • DSC00242.jpg
    DSC00242.jpg
    17.7 KB · Pregleda: 90
  • DSC00244.jpg
    DSC00244.jpg
    44.9 KB · Pregleda: 88

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,908
Koma zokii...:=:)

Ja ne pamtim ovakve kiše ljeti.

cabage

Aktivni član
Tu od
1 Ožu 2008
Poruka
2,462
Kod mene noćas lijevala, ma milina...

Sjeća li se itko da sam govorio da će biti izrazito kišna godina?? Neki su opet najavljivali sušu, ja više ipak vjerujem amerima. Najavljuju nam cijeli 8. i 9. mjesec iznadprosječno kišoviti, temperaturno blagi 12. i 1. mjesec.

bobostar

Aktivni član
Tu od
14 Pro 2009
Poruka
1,556

Sjeća li se itko da sam govorio da će biti izrazito kišna godina?? Neki su opet najavljivali sušu, ja više ipak vjerujem amerima....
Je. Kad oni sami i mjenjaju našu klimu, poigravaju se sa klimom na planetu... :(envy):

V

vladosjekloca

Guest
imam pitanje vezano za rukolu

bavim se proizvodnjom rukole i imam problem sa korovima, da li neko zna kako da to rijesim
i gdje bih mogao da nabavim i kupim masinu za sijanje rukole
imam problem i u crkavanju stabljike rukole u pri korjenovom sistemu, da li je neko imao slicno iskustvo

hvala :s::s::s:

bobostar

Aktivni član
Tu od
14 Pro 2009
Poruka
1,556
imam pitanje vezano za rukolu

bavim se proizvodnjom rukole i imam problem sa korovima, da li neko zna kako da to rijesim
...
Herbicida za rukolu nema. Znači, osnovno je parcelu prije sadnje "očistiti" od korova (pusti da nikne sav korov, pa ga tretiraj glifosatom; i to ponovi bar 2x) i onda je parcela "čista" od korova i možeš sijati rukolu
... ili mjenjaj način uzgoja. Danas se rukola radi problema sa korovima i lakše berbe uzgaja na plutajućim pločama (kao rasad duhana), i onda nema herbicida, nema korova, a bere se (odnosno reže) na stolu.
:eek::

cabage

Aktivni član
Tu od
1 Ožu 2008
Poruka
2,462
Ovaj tjedan će završiti sa cca 120 mm kiše, nije loše, nije loše...

temptation

Aktivni član
Tu od
20 Ruj 2010
Poruka
1,250

Sjeća li se itko da sam govorio da će biti izrazito kišna godina?? Neki su opet najavljivali sušu, ja više ipak vjerujem amerima. Najavljuju nam cijeli 8. i 9. mjesec iznadprosječno kišoviti, temperaturno blagi 12. i 1. mjesec.
Ja se sjećam,ali mi nije jasno kako čitaš te njihove karte,odnosno kakve temperature najavljuju?...
I nekak mi se sve više čini da nam netko drugi kreira klimu na Balkanu...
Ovo je video sa sjednice Ujedinjenih Naroda davne 2007 godine...
https://www.youtube.com/watch?v=LVD9IUO9Ftk

Posljednje uređivanje:

Najnoviji postovi

Na vrh