Siki, još nije stigao nirit paradajz!
pozdrav!
nije ni moj ali stiže na vrijeme.
Siki, još nije stigao nirit paradajz!
pozdrav!
nije ni moj ali stiže na vrijeme.
Hrvatski sindrom (kad ćemo više naći lijek protiv toga).Pričamo neki dan jedan jaki povrtlar iz virovitičkog kraja i ja kako masovno ratari idu u proizvodnju povrća. Kaže on pusti ih pola ih je navučeno od drugih. Kad je rekao koliko se sjemena prodaje u Virovitici to je strašno Ove godine će biti hiperprodukcija. No hajde bar će turisti kvalitetno i jeftino jesti Naravno da smo se složili da treba raditi drukčije od drugih i smanjiti maksimalno proizvodnju i...
Pričamo neki dan jedan jaki povrtlar iz virovitičkog kraja i ja kako masovno ratari idu u proizvodnju povrća. Kaže on pusti ih pola ih je navučeno od drugih. Kad je rekao koliko se sjemena prodaje u Virovitici to je strašno Ove godine će biti hiperprodukcija. No hajde bar će turisti kvalitetno i jeftino jesti Naravno da smo se složili da treba raditi drukčije od drugih i smanjiti maksimalno proizvodnju i...
Ma nije super sila, ali 15-tog planiram sijanje pa ono, pitam.
pozdrav!
Idemo onda mi u ratarstvo. :lol:
Ja je prodajem 2-3 kn komad, sumnjam da neće biti kvaligtetna i teška Meni je to nusproizvod od odbrane korova Nego da te pitam pošto si profesionalac u gnojidbi, da li je ovo crno na gornjoj etaži nedostatak nekog elementa?
Pitanje se ne odnosi na mene, ali to crno na paprici ti nije od nedostatka kojeg hranjivog elementa, nego nedostatak topline!!!
pozdrav
Pričamo neki dan jedan jaki povrtlar iz virovitičkog kraja i ja kako masovno ratari idu u proizvodnju povrća. Kaže on pusti ih pola ih je navučeno od drugih. Kad je rekao koliko se sjemena prodaje u Virovitici to je strašno Ove godine će biti hiperprodukcija. No hajde bar će turisti kvalitetno i jeftino jesti Naravno da smo se složili da treba raditi drukčije od drugih i smanjiti maksimalno proizvodnju i...
@Kontam mislim da se ne trebate bojat ! Neznam koliko ti je poznat virovitički kraj ? Ovdje se povrće uzgaja još od prije rata ali odprilike od 95g , masovno. A ratari se u velikom postotku bave šećernom repom te ima oko 500h voćnjaka jabuke ,višnje, kruške, breskve i trešnje (naravno oraha i lješnjaka ima još toliko ali to ne računam to je već politika..........) A o površinama pod povrćem ne bi htio lupetat jel neznam točne podatke ali uzgaja se masovno i to sve ,te jagoda,lubenica i dinja. I mislim da u prosjeku kad bi se pogledalo : stočari,ratari ,"duhanci" ,voćari ,vinogradari i povrtlari, povrtlari su možda i najbrojniji (mislim na "prave" proizvođaće). Nek me @siki ispravi ak sam nešt sj... ,to je njegov fah
@Kontam mislim da se ne trebate bojat ! Neznam koliko ti je poznat virovitički kraj ? Ovdje se povrće uzgaja još od prije rata ali odprilike od 95g , masovno. A ratari se u velikom postotku bave šećernom repom te ima oko 500h voćnjaka jabuke ,višnje, kruške, breskve i trešnje (naravno oraha i lješnjaka ima još toliko ali to ne računam to je već politika..........) A o površinama pod povrćem ne bi htio lupetat jel neznam točne podatke ali uzgaja se masovno i to sve ,te jagoda,lubenica i dinja. I mislim da u prosjeku kad bi se pogledalo : stočari,ratari ,"duhanci" ,voćari ,vinogradari i povrtlari, povrtlari su možda i najbrojniji (mislim na "prave" proizvođaće). Nek me @siki ispravi ak sam nešt sj... ,to je njegov fah
Hrvatski sindrom (kad ćemo više naći lijek protiv toga).
Znači lani su lubenice išle po 5 kn, pa ćemo ove godine svi saditi lubenice !?!?!?!? Jer će i ove godine (jer kada bude 5.000 vagona viška na tržištu lubenica) opet ići po 5 kn ?!?!?!?!
(ovo sa lubenicama je samo figura; volim ja lubenice)
PA dokle?
Kada ćemo naučiti planirati?
Će da bude šljiva, a koje boje da ofarbam? Šalim se Meni je kupac zakon, nikad niti jednog ne bi odbio, tako da na mene možeš računati što budem imao. Samo da ne bude iljadu perec Jel treba višnje?
Ma nije super sila, ali 15-tog planiram sijanje pa ono, pitam.
pozdrav!