zasto ne umanji uvoz
Zato što se državi više isplati uvoz.
Može obrazloženje?
Zato što se državi više isplati uvoz.
sto tu ima biti zanimljivo uložis novce i zaores robu sta ima tu biti zanimljivo,, to je odlično stavis 200 000kn u proizvodnju i onda za 3 miseca posudis 500kn da zaores toma miran budi ćelo, tek sad postaje zanimljivo biti poljoprivrednik...
jeste vidili da su zabranili batat i steviju od 1. veljače?
kad zabrane blitvu onda smo na konju...:biggrin:
sto tu ima biti zanimljivo uložis novce i zaores robu sta ima tu biti zanimljivo,, to je odlično stavis 200 000kn u proizvodnju i onda za 3 miseca posudis 500kn da zaores to
gle lako je tebi pričati kad kod vas u Karlovcu ima površina pod povrcem sve ukupno ko kod nas kod jednog ozbiljnijeg proizvođača,, nemoj misliti da se računa hektar puta tona i eto zarade ,, crnci se ode vise nego igdi i zimi i liti,, samo nemos na tržnici konkurirati s 20 glavica kupusa i 2 kutije rajčice,, vidices sad i ti kad ti rano povrće dođe iz Dalmacije u konzum taj novo otvoreni pa ces viditi kako ces konkuriratija vidim da ti nemaš avanturističkog duha...
probaj malo progledati, digni nosić iz te tvoje veleproizvodnje i probaj shvatiti da bavljenje poljoprivredom nije samo proizvodnja po formuli x+y=z, nego je to i način života, ono što nas čini drugačijima od milijuna ostalih siromaka u ovoj državi...
i pod hitno razmisli kako ćeš funkcionirati u worst case scenario režimu, oš li baš ić posuđivat lovu da zaoreš nešto ili ćeš to predvidjeti pa si ostaviti u nekoj čarapi...:
gle lako je tebi pričati kad kod vas u Karlovcu ima površina pod povrcem sve ukupno ko kod nas kod jednog ozbiljnijeg proizvođača,, nemoj misliti da se računa hektar puta tona i eto zarade ,, crnci se ode vise nego igdi i zimi i liti,, samo nemos na tržnici konkurirati s 20 glavica kupusa i 2 kutije rajčice,, vidices sad i ti kad ti rano povrće dođe iz Dalmacije u konzum taj novo otvoreni pa ces viditi kako ces konkurirati
hahahahahhaah vi nama slati pa čovjece kod mene se pocima za koji dan saditi recimo kumpir vadim ga kad kod tebe jos snig pada!! Luk vadim s otvorenoga kad ti ga za Uskrs jedva u plasteniku uzgojis za to doba papriku prije skoro sadimo na otvorenome kad vi u plastenik,, salatu,, kupus se sad reze i kelj i cvjetaca a kod vas je jedino u plasteniku....::: salate u 3 mj ima na otvorenome a vi je sijete tek sad a dobivate je kad ja drugi turnus!! Nas muči uvoz uvoz koji dolazi rano povrce iz j...g Egipta i smeće od krumpira s Cipara,, i država sve to kulturno odobrava,,kaj se tiče konkurencije, hehe, sretan si što mi k vama ne šaljemo povrće, tek bi onda tu dolje nastali problemi...
a kaj se tiče zarade, tko je pametniji, ja koji radim hektar zelja po 4 kune ili ti koji radiš 4 hektara po kunu?
i kad to zračunaš, onda ipak možda nismo neozbiljni proizvođači mi s kontinenta...:biggrin:
još imaš sreću kaj možeš delat cijelu godinu, a ja skoro 4 mjeseca spavam...emo): pa me možda stigneš...