U Poljoprivrednoj apoteci preporucuju umjesto Bordoske juhe u kombinaciji sa Bijelim uljem..... Modro ulje... Kakva su vasa iskustva sa Modrim uljem???? Nema neke velike razlike u cijeni....
Ovo mi je najgore u borbi protiv kovrčavosti lista. Imam 10-tak bresaka (za sebe), i redovno mi dan-dva nakon primjene bakra (Crveno ulje) padne obilnija kiša. Naravno, zbog obaveza na poslu ne stignem ponoviti prskanje na vrijeme (stignem samo vikendom)... i šteta od kovrčavost svake godine ista sweat):Čemu komplicirati ? ....na nezaštičen zelenkasti vršak koji proviri iz pupa nesmije pasti kiša, odnosno ako su padavine obilnije ili se početak vegetacije protegne kao lani i u slučaju dugotrajnih obilnih rosa, postupak se mora ponavljati.....
Trebam pomoč oko identifikacije breskve.
Imam breskvu koja je kupljena kao Redhaven za koju se je ispostavilo kada je počela roditi, da nije Redhaven. Po obliku ploda i boji kožice je slična redhavenu, ima žuto meso, polukalanka je. Zori par dana prije Early Redhavena, lani oko 15 srpnja. Možda je malčice manje slatka od Early Redhavena.
Rodnost joj je obilna i redovita. Po opisima na internetu mi najviše sliči Dixiredu.
Na slikama od 13 do 21 je ta sorta,
a na slikama od 22 do 24 je Early redhaven.
https://plus.google.com/photos/1039...s/5900196345961248753?authkey=CPjeocrF-8-e3AE
Pozdrav kolega iz Međimurja .Vidjevši tvoje slike,uspoređujući sa mojim breskvama mogu ti reći da su na prvim slikama od 13 do21sorta Earli redhaven a na slikama 22 do 24 je gloo haven.Uostalom na forumu su ti stručniji kolege koji će možda drugačije ocijeniti.Inače sve vćke i plodovi super izgledaju.Reci to imaš za sebe ili iprodaješ i po kojoj se cijeni prodaju breskve kod vas.Pozdrav