• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Breskva

C

cika

Guest
gle imam isti problem ko i ti. mislim da je kod mene collins a kupio sam je pod early red haven. doduse sve te stare sorte su malo mutirale pa tako da neiskljuciš itu mogucnost. ja se nebunim jer svake godine dobro rodi a i proda se naveliko po 7 kn a ponekad i vise.

zdrave

Član
Tu od
19 Srp 2013
Poruka
80
Pozdrav kolega iz Međimurja .Vidjevši tvoje slike,uspoređujući sa mojim breskvama mogu ti reći da su na prvim slikama od 13 do21sorta Earli redhaven a na slikama 22 do 24 je gloo haven.Uostalom na forumu su ti stručniji kolege koji će možda drugačije ocijeniti.Inače sve vćke i plodovi super izgledaju.Reci to imaš za sebe ili iprodaješ i po kojoj se cijeni prodaju breskve kod vas.Pozdrav

Hvala na odgovoru.
Po vanjskom izgledu bi mogla biti Glohaven ali nije po vremenu dozrijevanja i meso se teško odvaja od koštice.
Breskve imam za sebe.

Kontam

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2008
Poruka
4,076
Mislim da je ovaj snijeg došao 5 do 12. Da je ostalo toplo još par dana, katastrofalna posljedica bi bila na pupovima... Poz

branko64

Član
Tu od
2 Sij 2010
Poruka
209
Da kolega potpuno se slažem stobom,ovaj put dobro smo prošli-kako je počela godina,tko zna kako će tek biti.Samo da ne bude leda ljeti.Pozdrav

Posljednje uređivanje od moderatora:

daevu

Član
Tu od
29 Sij 2012
Poruka
491
ma može i led
to znači da će biti i roda

samo da ne bude kao 2012 kad nije bilo ništa
jedna breskva na 1ha

C

cika

Guest
Blago vama što vam je pao snjeg. Kod nas je malo zahladilo al javjaju opet temperature oko15 stupnjeva. Evo upravo sam iz voćnjaka i uocija sam par bresaka koje su prolistale. Bojim se da bi kompletan rod mogao biti upitan.

breskvar

Aktivni član
Tu od
25 Velj 2009
Poruka
1,150
Sada će biti prigode da testiram orezane/neorezane breskve, tj. da usporedim rezultate. Naime, orezao sam sve, ostalo mi je samo oko 80 stabala neorezanih (3 sorte) :)

mihajlo

Član
Tu od
28 Sij 2014
Poruka
154
pozdrav kolege nadam se da nije prekasno doslo ovo zahladjenje,kod nas u vtc je bilo - 16,malo me zabrinulo...neznam sto očekivat

breskvar

Aktivni član
Tu od
25 Velj 2009
Poruka
1,150
...a čuj, - 16 je već prilično puno, obzirom na to da su sokovi već krenuli...kod nas u Našicama bilo je oko - 7 do - 8, preko dana jučer - 4. Danas je već nešto toplije...

aterik

Član
Tu od
15 Pro 2012
Poruka
169
pozdrav svima evo ja sam orezao sadnice breskve koje sam u jesen posadijo zanima me sad kad da odradim plavo prskanje u jesen sam ih prskao plavim uljem
kako vidim vrijeme kod vas je odlično za prskanje... dakle od danas pa sve do pucanja pupa možeš ići sa bakrenim preparatima, bitno je da temperatura bude iznad 5 C te da se sredstvo osuši prije kiše ( 2-3 sata prije oborine)... svoje sam oprskao modrim uljem a kad vrijeme dozvoli ići ću sa nordoxom, što je više oborina potrebno je i više prskanja... u pravilu prije najavljenih oborina...

mihajlo

Član
Tu od
28 Sij 2014
Poruka
154
sve sto je napisano ,je istina mada sto se tiče rezidbe zadnjih godina rezem pred cvatnju ,pa čak i u cvatnji bas zbog ovih vremenski nepogoda....a i samo tretiranje bakrom intezivnije pruje cvatnje,tako da se malo i ustedi a ucinak nista losiji ,mozda čak ibolji..pozzz

Skolski ,nema sta,to je predpostavljam paleta,ja sve imam na vazi...

tatkodvd

Dobro znana faca
Premium
Tu od
2 Pro 2011
Poruka
1,259
Juče prskao bresku, to je ubjedljivo najraniji datum od kako vodim evidenciju. Obično to bude karajem drugog mjeseca, s tim što to bude u fazi strogog mirovanja. Međutim pup je dobro kreno, nabubrio ali srećom još nije pukao.

Izgleda da se ove godine nećemo najesti breskvi ili ćemo ih brati mjesec dana ranije u što sumnjam,

Breskvari kakva je situacija kod vas?

breskvar

Aktivni član
Tu od
25 Velj 2009
Poruka
1,150
ne znam,ali me zanima da li je tko na području istočne Slavonije orezivao breskve .hvala

Ja :)

I sve završio :)

Zna li tko vrijeme zrenja (plus dana) nektarine New Jersey 58 u odnosu na sortu breskve red haven.

Oko 2 tjedna poslije Red Havena

vito56

Član
Tu od
1 Tra 2012
Poruka
58
mi smo do sada napravili tri prskanja...kod opadanja lišća isli smo sa Cuperblau, pa prije nekih cca 20 dana Modrim uljem, a u prošlu subotu s Nordoxom....pupovi još miruju....sljedeci tjedan ukoliko dođe do pucanja i otvaranja pupova idemo sa Chromodinom........

Na vrh