Za vazu je sreži na visinu 50 - 60 cm i ostavi najgornjih nekoliko izboja srezanih na po 2 pupa...Zasadio bih nekoliko breskvi.Čitam...,nalazim različite upute o orezivanju sadnice.Trebam pravi savjet .Sadnice su visine cca 1,5m od tla.Koliko visoko ostaviti provodnicu i koliko grana i na koliko pupova.Hvala!
Samo sto je kod mene i 70 %,nesto se je desilo. Kod jakog napada supljikavosti se to zna desiti,ali ja je nisam imao lani. I to vecina na donjim djelovima krosnje,gore vecina u redu.
-3 do - 4, cca. Plodovi zametnuti smrznu već na - 1
plod je velik,( prošle godine u prosjeku 350 g.) dobro obojen, okrugao pomalo izdužen... meso je žute boje, prožeto crvenkastim prugama blizu koštice, vrlo čvrsto, aromatično, odličnog okusa... odvaja se od koštice... dolazi krajem osmog mjeseca (prošle godine od 20. 08. do 1. 09.) stablo po bujnosti negdje u sredini...aterik
Mozes li malo opisati sortu Maria Aurelia kada stiz i kakvi su polodovi, hvala
definitivno se radi o smrzavanju... prošao sam jučer po susjedstvu i od slučaja do slučaja se razlikuju rezultati smrzavanja... naime, breskve i nektarine po dvorištima u sjeni i one na osunčanim mjestima su bez obzira na sortu različito stradale, tako da u jednom dvorištu ima gdje je redhaven u punoj cvatnji bez oštečenja a kod susjeda se smrzla i vinogradarka... na moju nesreću moje su na osunčanom mjestu...Otpadanje cvjetnih pupa je vjerovatno od zime,2012 su sve bile takve. A primjetio sam da kasne sorte nisu smrzle,red haven,early radhaven mozda 10% posto smrzle,nektarine su ok ,maycresz i one tamno crne 80 % i mislim da one idu vanka jer nema svrhe ...pozzz
Breskvar neće ništa negativno utjeca šta prskam u punoj cvatnji na zametanje plodovaDanas sam odradio zaštitu "Signumom" protiv monilije, breskve su u punoj cvatnji a najavljuju nekoliko kišovitih dana. Otkada se bavim voćarstvom ne pamtim da su 2 prskanja za redom prošla ama baš bez i najmanjeg daška vjetra.Sva količina zaštitnog sredstva otišla je točno kuda treba. Tako da je i prskanje prošli tjedan s "Chromodinom" i sada sa "Signumom" odrađeno 100% učinkovito![]()
A čime si prskao u cvatnji?Breskvar neće ništa negativno utjeca šta prskam u punoj cvatnji na zametanje plodova
Hvala
Breskvar, nakon zaštite protiv tripsa jel ti sljedeće prskanje(Mankozeb ili Dithan+Chromosul+Topas)???? Kad bi išao s tim jel dva tjedna nakon pune cvatnje ili dva tjedna nakon završetka cvatnje????? Jel koristis Fertine koje i kada????