RoyalMajestic
Član
- Tu od
- 20 Tra 2011
- Poruka
- 106
kome je poznato HERBAGRIN navodno za folijarnu prihranu ?
Da li je to nešto kao megagrin????
Oprečna mišljenja vladaju .Možda dobra stvar za plastenike.....povrće!!!!
kome je poznato HERBAGRIN navodno za folijarnu prihranu ?
Da li je to nešto kao megagrin????
Ma ima sada tih ...grinova na izvoz. A tek nebuloze koje pišu na stranicama...Da li je to nešto kao megagrin????
Ma ima sada tih ...grinova na izvoz. A tek nebuloze koje pišu na stranicama...
Vidim da si dosta informiran , Nas voćare zanimaju folijarna gnojiva,konkretno mene(jezgrićavo)voće,jer bi mogao dati neke preporuke od pripravaka na bazi:
mineralnih,i organskih gnojiva,tokom cijele vegetacijske god.
Prvo koja su zanimljiva po cijeni i učinku laički rečeno za manje novca dobra gnojidba,jer svi smo danas svjedoci da ima i manje navikanih gnojiva odlične kvalitete.Eto ako nije problem neka tablica ,savjet,linkovi da nelutamo po netu.
Hvala.
Lako pitanje, težak odogovor.Ma ima sada tih ...grinova na izvoz. A tek nebuloze koje pišu na stranicama...
Vidim da si dosta informiran , Nas voćare zanimaju folijarna gnojiva,konkretno mene(jezgrićavo)voće,jer bi mogao dati neke preporuke od pripravaka na bazi:
mineralnih,i organskih gnojiva,tokom cijele vegetacijske god.
Prvo koja su zanimljiva po cijeni i učinku laički rečeno za manje novca dobra gnojidba,jer svi smo danas svjedoci da ima i manje navikanih gnojiva odlične kvalitete.Eto ako nije problem neka tablica ,savjet,linkovi da nelutamo po netu.
Hvala.
Što se tiče preporuka proizvođača; naravno da svatko hvali svoga konja.
Međutim, kada savjet dajem kao tehnolog onda je to malo drugačije.
Kako stvari stoje sa folijarnom gnojidbom?
Prije svega folijarna gnojidba je dopuna glavnoj gnojidbi. U osnovi dobra glavna gnojidba + folijarna = skoro 100% uspijeha. Tretmani folijarnom gnojidbom postaju važniji/učinkovitiji što je problem više istaknut (hladno tlo, višak/nedostatak vlage u tlu, bolest, štetnici, loša svojstva tla, neravnoteža hraniva u tlu...) i time folijarna gnojdba dobija na važnosti. I prema tome se slaže program folijarne gnojidba.
Što se tiče jezgričavog voća (jabuka, kruška) svakako je tijekom vegetacije potrebno provesti bar jednu folijarnu analizu (nakon cvatnje) te analizu ploda (kod promjera cca. 3 cm i u berbi).
Na taj način se može utvrditi odnos/ili nedostatak nekog hranivog elementa i onda sastaviti pravi program folijarne gnojidbe.
Što se tiče jabuka, evo nekoliko generalnih savjeta:
1. Za crveno obojenje plodova - gnojivo na bazi fosfora i kalcija (osobno imam iskustvo sa gnojivom Seniphos) 3 tretmana sa 0,5 lit./100 lit. vode, kod prvih znakova obojenja)
2. Za zeleno obojenje plodova - gnojivo na bazu mangan (Mantrac) sa 0,25 lit/100 lit. vode, do 6x tretmana, zdanji tretman min. 4 tjedna prije berbe
3. Nakon berbe - mikroemenenti + gnojivo na bazu bakra
p.s. Čini mi se da ću prije ili kasnije, morat počet prodavati gnojiva. Savjeta ne nedostaje, ali preparata da.
...ti bi u plasteniku trebao imati plodove veličine oraha sada, ako se ne varam? Pogledaj ima li na njima točaka isto ovako bijelo brašnasto - vlaknastih...zakaj mi se ovo dešava na mladicama sfrče se list i neš se bijelo vata na list to je samo pri dnu vočki dal moguče zbog vlage (to su ove u plasteniku) nije na svakoj
Uploaded with ImageShack.us
kolega ima li kakvog poboljšanja,jel se suše ili se oporavljaju?
danas sam malo rezo na zeleno i još proređivao nisam primjetio ništa na plodovima zasad uradio 2 reda skranja jer mi oni udare prvi u najlon ima plodova več neki i večih od oraha interesantno koda če rich lady prije springcresta ponedjeljak nastavim dalje a ove koje sam našo odrezo i izvezo van :axe:...ti bi u plasteniku trebao imati plodove veličine oraha sada, ako se ne varam? Pogledaj ima li na njima točaka isto ovako bijelo brašnasto - vlaknastih...
zakaj mi se ovo dešava na mladicama sfrče se list i neš se bijelo vata na list to je samo pri dnu vočki dal moguče zbog vlage (to su ove u plasteniku) nije na svakoj
...ne znam kakvi su to agronomi kad nisu očekivali pojavu pepelnice...za nju su bili upravo idealni uvjeti, dug period vrlo toplog i suhog vremena u proljeće...njoj nije potrebna kiša
...ma riješio sam se pipa expresno...no, još uvijek ne znam 100% točan razlog naglog sušenja stabala na jednom dijelu parcele (oko 80 odraslih stabala), osušile se u roku tjedan dana...breskvar, jer si se riješio voćnih pipa?
...ma riješio sam se pipa expresno...no, još uvijek ne znam 100% točan razlog naglog sušenja stabala na jednom dijelu parcele (oko 80 odraslih stabala), osušile se u roku tjedan dana...
...ti bi u plasteniku trebao imati plodove veličine oraha sada, ako se ne varam? Pogledaj ima li na njima točaka isto ovako bijelo brašnasto - vlaknastih...
...jer vrlo lako je moguće da se pojavila pepelnica, ako jest odmah tretiraj kombinacijom sumpora i nekog sistemika i to u jačoj dozi od propisane...
...inače, meni ovo liči baš na pepelnicu