Verovatno sam pretjerao ili pogresio negde cim niko nije ni prokomentarisao moje pocetnicke dileme.
Kako i da je, hocu da razmenim informaciju (sa onima koji imaju slicne dileme), koju sam dobio iz "prve ruke" - direkno od proizvodjaca CUPRABLAU-Z-a.
CUPRABLAU-Z moze da se pomesa sa preparatima na bazi methomil-a (Lannate, Methomex i sl.).
Jos jedno saznanje: Za jesensko "plavo kupanje" nije nepohodan preparat na bazi methomil-a, ali sam ja, zbog predostroznosti i straha od stitasnih vasi (treca generacija, koja je trenutno aktivna zbog adekvatne klime), ipak odlucio da upotrebim Lannate 25 u kombinaciji sa bakarnim preparatom.
Danas sam okupao oko 150 vocaka - breskve. Sutra planiram ranije da krenem i da sredim ostalih 400 stabala.
Prvi utisak: Motorni - grbni atomizer Villager DM-14 je odlicno resenje za manje povrsine (otprilike do 0,5 ha ili 200-300 stabala max.)... za vece povrsine mora traktorski atomizer, posebno ako se ima u vidu da za 7 dana planiram motorno krecenje (krec+sumpor+so) za oko 700 stabala, a strah me hvata i za jos 4 do 5 prskanja, koja treba obaviti na vreme i kvalitetno u toku godine.
Za one koje hoce da koriste bilo koji motorni - grbni atomizer/prskalicu, pre no sto krenu u tu avanturu, najpre neka se dobro fizicki pripreme.
Pozdrav svima...