D
drax
Guest
Drax, poslao sam ti pp.... Svakako se javi.......
Čuo sam se ja s domaćinom a ti dobro podupri gori ta glavni grad.
:drinkers:
Drax, poslao sam ti pp.... Svakako se javi.......
...evo, kod mene u ovom nasadu u kojemu je dosta cvjetnih pupova izmrzlo zbog ekstremno niskih zimskih temperatura, gotovo je završeno prikraćivanje svih onih dugih rodnih izboja na kojima nema roda.
...prikratio sam ih na 2 - 4 mlada izboja gledajući od osnove. Sad breskve na toj parceli izgledaju kao očerupane kokoši
...također, one izboje koji imaju po nekoliko normalnih cvjetova (a kod većine su ti cvjetovi u donjoj polovini izboja) prikratio sam odmah iza posljednjeg cvijeta. Neprikraćeni su ostali samo oni dugi rodni izboji koji imaju cvjetove pri vrhu.
...ovime bi trebalo znatno reducirati zimsku rezidbu iduće godine te smanjiti nepotrebnu potrošnju vode i hrane na rast gomile izboja od kojih bi većinu i tako odrezao u zimskoj rezidbi. Ovi ostavljeni izboji razvit će se u vrlo kvalitetne duge rodne izboje.
...jedino ću sada pojačati zaštitu protiv savijača, baš zbog toga da izboji mogu doseći punu duljinu
lijepo i detaljno opisano i objašnjeno još malo o zaštiti savijača sobzirom da smo ranije sad sa ovom rezidbom natjerali vočku na nove izboje, kad počet sa zaštitom koliko puta i koim sredstvom i dali ujedno miješaš prihranu uz kemijska srestva ? tenx pozz.
...nažaloste pa ove godine nemoram pazit na karencu :rolfer:
...dobio sam mail od glavne urednice "Agroglasa" Roberte Sorić, u kojemu navodi da će reportaža o izmrzavanju nasada bresaka tj. stručni osvrt na ovu temu biti objavljen u broju "Agroglasa" koji na kioske dolazi 11. travnja...
Prognoza za sutra kod nas opet -2 veselo.
pogledaj na www.yr.no upišeš samo naziv mjesta i izbaci ti temperature i padavine za tri dana, prilično su točni....nas je danas zaobišao mraz, iako su ga najavljivali...još da nas promaši i sutra, e onda bi se malo lakše disalo
molim savjete za stradale nektarine sa slika
molim savjete za stradale nektarine sa slika