pročitali su mi mail u poljoprivrednoj
koja sam ja faca
artyman:pročitali su mi mail u poljoprivrednoj
koja sam ja faca
...ove godine možete i vi dolje skuplje prodavati svoje breskve, jer će ove naše sa kontinenta potpuno izostati s tržišta na JadranuKod nas u Neretvi breskve su lani bile 4-5 kn u veleprodaji a par kilometara dalje na obali po 20-ak kn. :scratch
Tako je; ukupne štete od niskih temperatura (led, snijeg) u poljoprivredi procjenjeno je na oko 250.000.000 EUR, dok je šteta za cijeli sektor (poljoprivredno-prehrambeni) preko 500 mil. EUR.Imam informaciju da je u Italiji led odnijo breskve, za sada kod mene ostalo oko 5t valjda će nešto vrijediti bar da pokrijem ulaganja.
evo dečki bio sam tri dana u južnom tirolu sa vočarima zagrebačke županije večinom proizođačima jabuka i tamo šteta zanemariva jer zaštita na vrhuncu od antifrost sistema do protugradnih mreža o navodnjavanju da i ne pričam...
Drax koje sam tamo nule čuo da ti se jednostavno glava razleti:npr.bili u jednoj hladnjači koja ima kapacitet 4,500 vagona jabuka ma šta kapacitet uvik puna a ima takvih hladnjača još po regiji.
Breskvi tamo i nema nešto je bilo usput od Trenta prema Bolzanu al kak su svi bili jabučari nismo stajali i gledali uglavnom moj vočarski duh je uzburkan sa viđenim želim vam svima koji niste to vidjeli da vidite ne samo vočarenje nego tu organizaciju te regije a to je ono što nama FALI :madmana:
Slika ima al samo o jabukama pa neču ovdje al evo imo sam potrebu sa vama podijelit dojmove sa mog puta nadam se da če sljedeči bit u regiju bresaka, nektarina i marelica
...btw. južni Tirol je i visoko, mraz je tamo manji problem...ovo ostalo je istina - super, no mi ćemo još jako dugo biti daleko od toga...
evo dečki bio sam tri dana u južnom tirolu sa vočarima zagrebačke županije večinom proizođačima jabuka i tamo šteta zanemariva jer zaštita na vrhuncu od antifrost sistema do protugradnih mreža o navodnjavanju da i ne pričam...
Slika ima al samo o jabukama pa neču ovdje al evo imo sam potrebu sa vama podijelit dojmove sa mog puta nadam se da če sljedeči bit u regiju bresaka, nektarina i marelica