.... Ja ne smijem ni pomisliti na Ureju, samo KAN. Zbog kiselosti zemljišta. Ove godine planiram i jednu prihranu sa YaraLiva Nitrabor (Sastav NPK: 15.5 - 0 - 0 + 26CaO + 0.3B)
Branko, jako lijepo razvijena stabla, milina za pogledat. Kad bi bilo još par suhih dana - završio bi rezanje bresaka. Vinogradi su orezani. Još samo šljive i ovo malo jabuka, krušaka...
Do kraja mjeseca bit će orezano sve...
Pa evo trudim se,kad čovjek nešto radi mora to odraditi kako treba ili nikako.Inaće ja sam već bacio NPK15-15-15 taman prije ovog snijega,možda malo prerano.Bacio sam i prošle godine i također se dobro pokazalo Poz.
Hm, a odakle ti to da je UREA toliko kisela?
Kod Breskvara vidimo maksimalan urod na uzgojnom obliku "privremena vaza" ali i veliku potrebu za
prorijeđivanjem plodova.
Tatko koja su tvoja iskustva na vretenu ?
Imaš li potrebe za prorijeđivanjem plodova i koliko ploda dobivaš po stablu ?
kažeš da si skoro dao tri 15. a jesi li u jesen vršio osnovnu prehranu.
Jesenas nije bilo ništa.Htio sam i napomenuti da su mi redovi malo preuski(ako se može primjetiti naslici)4m.Za vazu po mom mišljenju moralo bi biti najmanje 5m.4m je idealno za vreteno.Sad mi je malo žao ,al što mogu-čovjek uči dok je živ
još samo da si malo ranije krenuo sa prorjedom,veliki su plodovi već bili tada,prije to treba raditi.
prekrasan prizor...clap):...a ovo jedva čekam:
Vrlo jednostavno; ta 3 izboja koje si u lipnju ostavio za buduće primarne grane bujno će, izrazito bujno, rasti u toj vegetaciji budući da nema drugih grana tj. sva hrana usmjerena je u njih. Pa će se na njima razviti i mnoštvo prijevremenih grančica koje će isto tako biti vrlo jake. I na njima će također biti prijevremenih grančica, pogotovo na ovim debljim.
Kad u proljeće budeš radio zimsku rezidbu najprije prikatiš te 3 osnovne grane odmah iznad nekog prema van okrenutog i dobro razvijenog prijevremenog izboja. A zatim sve preostale prijevremene izboje na osnovnoj grani prikraćuješ na 1 - 2 pupa od osnove (praviš tzv. čepove ili reznike) osim što na svakoj osnovnoj grani ostaviš po 1 NAJJAČI PRIJEVREMENI IZBOJ bočno položen i taj izboj isto kratiš iznad prvog jačeg prijevremenog izboja usmjerenog prema van. Tako na kraju 2. vegetacije imaš krošnju sa formiranim i osnovnim i sekundarnim granama i mnoštvom lijepo razvijenih rodnih šiba.