Pozdrav svima
Trebao bih pomoć...
1. zanima me koliki je promjer rupa na bubnju za odvajanje koštica
2. koliki je promjer bubnja?
3. dali dužina bubnja od dva metra je dovoljna
Od table perforiranog lima dužine 2 metra ispada mi bubanj promjera 630 mm...neznam jeli to dovoljno, a da sad ne eksperimentiram ako mi netko može pomoći sa informacijama
hvala unaprijed
Kaj se tiće usisavača, to se da složiti od puhalnika za žito, samo dok nabere slinu nemoj biti u blizini jer dok ju pljune van ima da si žuti ko dukat!Baš ja sebi radim praonu.
Ja budem stavio dužinu 2,5 metara promjer 60 (malo budem skrato 2 metarne table jer rund mašina na počecima lima ne zaokruži lim) kupio sam lim sa 7mm rupama, po nekim saznanjima idealno. Trebalo bi staviti motor od kakvih 30 ak okretaja u minuti i isisivač(turbinski ventilator ko na moty kombajnima) ali to budem ako nabavim prikladni.
ja sam sebi napravio drvene okvire i unutar okvira je mrežica, očistim buče, gore koštice, pranje pod pritiskom i onda ih svaki dan par puta promiješam. okvirno 4-10 dana, zavisno kakvo te vrijeme snađe. Kad je bilo cijeli dan sunce, sušio sam ih do 4 dana, a sad kako nema puno sunca, traje duže
kakav je kod vas urod ove godine? Ja sam posadio pola manje nego lani i dobio preko duplo više prinosa, sad mi je krivo da nisam zasadio koliko i lani :mur:
Dario, može li malo više informacija i koja slika.
Kakva je mrežica?
Koja je debljina sloja koji sušiš?
Pereš mlazom direktno na mrežici?
Ja ih perem u kanti (obično u 3 vode). Isto imam drvene okvire, a mrežica je plastična veličine oka 3x3 mm (rabic mrežica za fasade). Sušim u tankom sloju i u dva dana su za sunčanog vremena suhe bez miješanja. Jedino ih navečer pokupim da se ne narosiju po noći.
iwanho, kako vadiš koščice iz buče - ručno ili imaš neko pomagalo?
iwanho, tako je, od vešmašine bubanj, možda i dva pa jedan za drugi zavariti i na jedno mmjestu napraviti vratašca koja kad su gore natrpam koštice, a kad su dolje, samo ispustim