• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Buče (bundeve)

• Temu pokrenuo krx pozega
  • Datum prvog posta

kawasaki0201

Aktivni član
Tu od
16 Sij 2011
Poruka
3,143
Domach, daj mi reci čime dezinficirate flaše prije flaširanja? ja sam jih plavio u zasoljenoj provretoj vodi ali zanima me dali ima nekaj za staviti u vodu! To sa vodom i solju mi je predložila moja baka ali bi me zanimalo dali ima neka druga solucija?:scratch

ajkula

Dobro znana faca
Tu od
1 Lip 2011
Poruka
3,192
ajmo forumaši čiji je hurli danas bio u plodovima zemlje sa kombajnom moti za bundeve:axe:

vikicab4

Član
Tu od
1 Ožu 2011
Poruka
276
ajmo forumaši čiji je hurli danas bio u plodovima zemlje sa kombajnom moti za bundeve:axe:

Uljara Presečki, Cargovec- Varaždin imaš u prijašnim postovima cijelu adresu:supz:

ajkula

Dobro znana faca
Tu od
1 Lip 2011
Poruka
3,192
eto dobrog primjera da u hrvatskoj ima uspjeha a da ga još politika malo podržala ali ne, treba nove ideje po glavi , jer šta sebi neki zamišljaju da budu radili ulje od tikvi a gazda todorić ima sve uljare i on diktira večinu tržišta prehrane,vrijednoj obitelji želim uspijeh i ako vidim u trgovačkom centru gdje idem u kupovinu uzimam garant njihovo ulje ili neko domače bučino, jer ih ima hvala bogu,samo napred bez okretanja u nazad:partyman::partyman:

M

mario54

Guest
sa ovim zadnjim bi se složio u kalkulaciji za cijenu ulja, jer ako je ulje čisto mora koštati 110-120 kn, a ko vam daje jeftinije i tvrdi da je 100% samo mu predočite taj izračun. Naime kod prženja koštica na tri kg koštica dodaje se 1 l suncokretovog ulja da se lakše isprži i to je onda negde 60% ulje za 70 kn mada se može pržiti i samo koštice 100% ali onda treba dobro paziti da ne zagore pa je i ulje užeglo. A sad imate na sajmu i za 50 kn a tu kaj delaju bole da neznate, a i kakvo bijelo ulje stavljaju dali suncokretovo, biljno ili u najgorem slučaju ulje za prženje zavisi o kvaliteti gotovog bučinog, a opet možete i bijelog staviti (razrijediti) više ili manje.
Za hladno prešano vam treba 8 kg koštica za kg, a prerada dođe 10 kn/kg i gotovo ulje dođe 300 kn/kg evo sad sam prešao pa nekoliko slika

a ovo je toplo prešanje

kaj se tiče pritiska

ak uspem (skužim) posle stavim i video

jozek

koliko košta "stroj" za hladno prešanje ?

da li bi se protiv korova moglo boriti sa time da se prvo posije djetelina a onda odmah buče? djetelina (ili možda) ili trava bi iznikla i ugušila korov a mogla bi se kositi kosilicom.moj rođak ima između grmova lavande posijanu travu i kosi običnom kosilicom (cca. 1,5 ha).nisam poljoprivrednik pa otuda pitanje.razmišljam o nekoj manjoj sadnji za početak sa završnim proizvodom (ulje),po mogučnosti eko proizvodnja.zahvaljujem na odgovoru

K

kemicar

Guest
pozdrav uljari. Idete na izložbu bučinog ulja u međimurju? Kaj mislite tko bu ove godine imao najbolje ulje ČK mlinovi?

dbiber

Novi član
Tu od
4 Ožu 2012
Poruka
4
pozdrav uljari. Idete na izložbu bučinog ulja u međimurju? Kaj mislite tko bu ove godine imao najbolje ulje ČK mlinovi?

Pozdrav,naravno da idemo..;)
Nadam se da bu ove godine neko od nas međimuraca odnesel prvo mjesto.:)

K

kemicar

Guest
Pa kak stvari stoje prošle godine je bila prva Prehrana (imali su odlično ulje-probao), a ove budu godine valjda ČK mlinovi (da se održi ravnoteža u svemiru/sjeveru). Važna su, kak se meni čini, drugo i treće mjesto (mali proizvođači-od njih budem ja nabavljal ulje). Nije li iz Podturna bilo drugo mjesto?

dbiber

Novi član
Tu od
4 Ožu 2012
Poruka
4
@ kemicar:Neznam koji bu rezultat,23. cemo saznati ko je sta osvojio.Nadamo se dobrom rezultatu,u razini sa proslogodišnjim..:)

@iwanho Probaj nazvati RWA agro,oni imaju i dostavu.Mi stalno uzimamo kod njih,nikad nikakvih problema sa sjemenom.

jozek

Član
Tu od
18 Stu 2008
Poruka
422
daj mi reci ovo RWA sjemeje je dorada u Sasvetama jer sam prošlu godinu sijal jenumo tipu takvo i bila je čista koma doradili su i plevu i drača i lupinu, a sijal sam i slovensko i austrijsko seme kao da su ručno zbirali. si možda čul kaj za F1 seme u astriji cena 210 eu za 1 h, a moralo bi zrasti do 3,5 t mokrih

dbiber

Novi član
Tu od
4 Ožu 2012
Poruka
4
koliko ja znam,nase sjeme je direkt iz austirje.Kod nas nije bilo takvih problema,al se prica o tome.(dalje o tim pricama na pm).
Kaj se tice F1,to je novi hibrid Opal(hr naziv),kod nas košta 1900kn+Pdv.Mi smo u kontaktu s ljudima iz RWA i ta brojka od 3,5 t/Ha je malo pretjerana,cekamo da neko proba pa cemo vidjeti za drugu god..;)

I

ihorzic

Guest
jozek

koliko košta "stroj" za hladno prešanje ?

da li bi se protiv korova moglo boriti sa time da se prvo posije djetelina a onda odmah buče? djetelina (ili možda) ili trava bi iznikla i ugušila korov a mogla bi se kositi kosilicom.moj rođak ima između grmova lavande posijanu travu i kosi običnom kosilicom (cca. 1,5 ha).nisam poljoprivrednik pa otuda pitanje.razmišljam o nekoj manjoj sadnji za početak sa završnim proizvodom (ulje),po mogučnosti eko proizvodnja.zahvaljujem na odgovoru

evo palo mi na pamet luda ideja oko prešanja - bi li moglo prešati u pneumatskoj preši za grožđe

vikicab4

Član
Tu od
1 Ožu 2011
Poruka
276
Da li bi smetalo ako se baci prije sjetve buče urea pošto najavljuju sušnu godinu a i kasnije kad nikne pošpricat voda-urea

Najnoviji postovi

Na vrh