powershift
Dobro znana faca
- Tu od
- 13 Stu 2007
- Poruka
- 2,912
Imam jedan vrt koji nije blizu gdje stanujem. Imam spremnik vode koji sakuplja kisnicu sa krova kucice u tom vrtu zapremine nekih 400l. U vremenu kad idem na odmor nekih 20 ak dana u ljetnom periodu sam mislio napraviti automatsko polijevanje. Vrt nema struju i nalazi se nize od spremnika vode, dakle moguce je prirodni pad vode prema vrtu.
Imam ideju sad ovdje pitam dali je izvodivo ili imate bolji prijedlog.
Postaviti crijevo za navodnjavanje kap po kap kod biljaka, spojiti ga na crijevo do spremnika, i sad dolazi problem kad nisam tu nekog ventila na baterije n solar koji ce otvori ventil da pusta vodu prema vrtu u terminima kako ga podesiš na tom ventilu (nekakav timer), postoji li takvo sto. Da napomenem taj vrt je u Njemačkoj i ljeti kise nisu rijetke, ali ipak bi bilo dobro ponekad zaliti vodom, a spremik od 400l i nije neka kolicina da pustim da stalno tece zato trebam ventil
Imam ideju sad ovdje pitam dali je izvodivo ili imate bolji prijedlog.
Postaviti crijevo za navodnjavanje kap po kap kod biljaka, spojiti ga na crijevo do spremnika, i sad dolazi problem kad nisam tu nekog ventila na baterije n solar koji ce otvori ventil da pusta vodu prema vrtu u terminima kako ga podesiš na tom ventilu (nekakav timer), postoji li takvo sto. Da napomenem taj vrt je u Njemačkoj i ljeti kise nisu rijetke, ali ipak bi bilo dobro ponekad zaliti vodom, a spremik od 400l i nije neka kolicina da pustim da stalno tece zato trebam ventil
Posljednje uređivanje: