nemore na colu izvuć 1000 litri za 5-10 minuta...al može za 20...: jer tak piše na većini pumpi (2800-3600 l/h), al ak ćemo biti pošteni mojoj treba 40 minuta za kubik...
ako imas prikljucak struje u blizini napravis pumpu zgodno i najeftiniji sistem. tomosovu pumpu prepravis tako da umesto radilice ima osovinu i na remenicu i preko kaisa pogoni elektro motor od 2.2 kw. ja hocu meni da je pravim . ona je mah protok oko 500L u minuti a ovako nek radi sa 200L min i sasvim dovoljno a najeftinija solucija jer struja je daleko jeftinija od goriva. kod nas ih vec ima poprilicno napravljeno
a s kakvom pumpom izvačiš vodu?
Imam jedno pitanje: potopna pumpa pedrollo block2/13 od 750W mi 20m od bušotine daje 3060l/h, a kad je spojim na dodatnih 200m okitena od cola protok joj padne na 2460l/h, znači za 20tak%. Također imam grundfosovu monofaznu peterostepenu pumpu od 1460w koja kad se stavi na izlaz iz rezervara (znači voda sama ulazi u nju) na 20m okitena od cola (njoj je col standardni izlaz) daje 7660l/h, a kad je spojim na dodatnih 200m okitena padne joj protok na 3930l/h, znaći za 49%, pa mi nije jasno zašto 200m okitena od cola ovu slabiju pumpu priguši 20%, a ovu jaču za skoro 50%:icon_question:
Evo ljudi i ta dilema riješena -legalizacija bunara-sami procijenite jel dobro il loše
http://www.glas-slavonije.hr/194395...a-bunara-na--parceli--velicine-do-pet-hektara