ZJ kaže:Nego, pitam se koliko diferencijal traje ak se sateliti tak stalno vrte? :scratch
ZJ kaže:Netrebaš tak, dovoljno je blokirati trkače i redukcija od 1:4 ti je dovoljna.
Potraži malo, ima dosta slika.lanjski kaže:ZJ kaže:Netrebaš tak, dovoljno je blokirati trkače i redukcija od 1:4 ti je dovoljna.
uh, ebem ti trkace....
Ajd pojasni molim te
Jel to vazi za slucaj ako stavim kardan na kraj poluosovine a noz na mesto gde je bio vezan kardan od lade? Ne mogu diferencijal da okrenem vertikalno jer tako ispada dosta visoko a meni treba da radim ispod voca, znaci ispod grana koje se nakada jos i saviju pa bas bude dosta nisko.
Moraš ga okrenuti upravo tak kak nećeš, znači poluosovine gore-dolje. Skratiš jednu trubu tamo gdje ti bude puž, a drugu odrežeš potpuno. I blokiraš trkače u diferencijalu.
Nema na čemu. Tu smo da si pomažemo. Ako su ti moja naklapanja bila od koristi, to mi je najveća zahvala. Radi samo dok imaš volje.lanjski kaže:Moraš ga okrenuti upravo tak kak nećeš, znači poluosovine gore-dolje. Skratiš jednu trubu tamo gdje ti bude puž, a drugu odrežeš potpuno. I blokiraš trkače u diferencijalu.
Procitao, poslusao, a nikako da kazem hvala.
Evo sad cu
HVALA
Jbg pozurio da pravim pa zaboravio
Hvala ti zaista ZJ.
savoris kaže:cek malo , ili ja ne razumijem ili je doslo do nesporazuma izmedju vas dvojice :scratch
ako sam dobro razumio lanjski bi da diferencijal ugradi na homemade malcer :scratch znaci na ubrzavanje
a zj ti si mu objasnio da diferencijal postavi na usporavanje kao za busilicu
nesto tu ne stima :?
eichertrack kaže:dali je netko radio bušilicu na hidraulični pogon, pa složio da se može vidjeti
lanjski kaže:ZJ kaže:Netrebaš tak, dovoljno je blokirati trkače i redukcija od 1:4 ti je dovoljna.
uh, ebem ti trkace....
Ajd pojasni molim te
Jel to vazi za slucaj ako stavim kardan na kraj poluosovine a noz na mesto gde je bio vezan kardan od lade? Ne mogu diferencijal da okrenem vertikalno jer tako ispada dosta visoko a meni treba da radim ispod voca, znaci ispod grana koje se nakada jos i saviju pa bas bude dosta nisko.
Napravio, i postavio bas tako. Samo sam probao i funkcionise, Doduse radio sam samo oko pola sata i nije se mnogo ugrejao mada jeste bio topao. Trkace sam povario a primetio sam da curi ulje na taj semering. Ostaje mi da zamenim oba i taj i drugi koji stoji na kraju poluosovine, da radim ozbiljno i da vidim koliko ce da izdrzi.moras provjerit kakav ti je semering-zaptivac na zupčaniku-vratilu gdje ces postavit noževe
lanjski kaže:Napravio, i postavio bas tako. Samo sam probao i funkcionise, Doduse radio sam samo oko pola sata i nije se mnogo ugrejao mada jeste bio topao. Trkace sam povario a primetio sam da curi ulje na taj semering. Ostaje mi da zamenim oba i taj i drugi koji stoji na kraju poluosovine, da radim ozbiljno i da vidim koliko ce da izdrzi.moras provjerit kakav ti je semering-zaptivac na zupčaniku-vratilu gdje ces postavit noževe
Posto je prvi malcer uopste u kraju gde zivim komsije me vec proglasile za genijalca
Hvala ti za savet.
I da, ako nije tajna, koliko je kostao posto si ga vec kupovao?