Pozdrav,
evo i ja završavam sadilicu nadam se da će šljakati kako treba imam 30 kg češnjaka za posaditi, tek jučer sam uspio izorati njivu.
I kakvu si napravio, stavi fotku ak ti se da?
evo par slika na laseru sam izrezao grotlo za sjeme i umjetno gnojivo.
trebam samo saviti na apkantici formu grotla. okvir mi je od cijevi 30x30 i sadilica će saditi tri reda istovremeno. sadilica je namjenjena za motokultivator.
danas ću probati napraviti sve žlice za uzimanje češnjeva.
budem postavio još slika kako završavam. nadam se da ću biti gotov do petka ili subote tako da je testiram i posadim češnjak.
Pozdrav,
evo i ja završavam sadilicu nadam se da će šljakati kako treba imam 30 kg češnjaka za posaditi, tek jučer sam uspio izorati njivu.
Da u kemijsku sam nosio na analizu. Danas sam izorao dio, uhvatio me mrak pa ću sutra ostatak. Rekli su mi da će analiza bit gotova juker ali ajde nije strašno ako ce kasnit 3-4 dana
kaj se isplati delati sadilicu za količinu koju jedan radnik odradi za 6-7 sati?
ajde da ga sadiš bar 200 kila...onda bi te razumio...:icon_wink:
Pozdrav,
mislim da si se malo preračunao 30 kg češnjaka je oko 8000 češnjeva a ako jedna osoba uspije posaditi jedan češanj za 6 sekundi onda mu za 8000 češnjeva treba 13 sata bez prestanka. tako da 6-7 sati je malo.
meni se isplati delat sadilicu jer znam kako je napraviti i imam svu potrebnu opremu i alate. sadilica će služiti i za sadnju luka i graha tako da će se svakako isplatiti.
ne velim da se sadilica ne isplati, i ja sam nekad veće količine sadio na krumpirovu poluautomatsku, ali nekako nisam bio zadovoljan time što se i kod češnjaka i kod lučice dogodi da ispadne naopako...pošto ja prodajem na placu i mladi češnjak, i mladi luk, ona "lulica" koja se dogodi dok se klica ne okrene mi jako ruši cijenu...
a kad ga čupaš, ne vidiš u zemlji kakav je...
zato sadim ručno...
...a 7 sekundi za jedan češanj, ili lučicu...malo ga i ti pretjero...za to vrijeme upikneš bar dvaput, ako si spretniji i triput...happy):
Bafo, ja sam radio nedavno sijačicu za grah (slike su u pdf-u "sve o grahu"), bilo bi lijepo kad bi dao detaljne slike oko dijela sadilice gdje se zrno odabire i "transportira" do ulaganja u zemlju.
S obzirom da imam "kostur-šasiju" sa prijenosom možda bi na jednostavan način mogao napraviti dodatak za češnjak.
Lijepi pozdrav i svaka čast na trudu.
Sve je u redu (ima svega dovoljno)y):, jedino mi je humus malo previsok angel):. Jesi li pravilno napravio uzimanje uzoraka; da nije neki ostatak stajskog gnoja bio u uzorku ili nešto slično?Ja sam danas po kiši orao, stigli su mi rezultati analize. Sutra cu ih postati da mi netko od upučenijih nešto kaže o tome. Uglavnom PH: 7,03(1mkci) 8,38(h2o) HUMUS:6,53
DUŠIK po kjeldalu: 0,1406 FOSFOR: 20,60 KALIJ: 23,7 AKTIVNO VAPNO:0,75%. Mislim da je to sve u redu tako i piše u pojašnjenju rezultata.