G
gegihno
Guest
Evo i moj luk inaće proglašen najboljim na svijetu,ok nisu baš moj analizirali al to je to angel):
ko ti je reko za to,, da je taj najbolji
Evo i moj luk inaće proglašen najboljim na svijetu,ok nisu baš moj analizirali al to je to angel):
Evo, da se pohvalim. Posadili smo 80kg na cca 800m2. Još smo na ostatak pripreljene zemlje ubacili majskog srebrenca i ljubičastog luka. Slijedeći tjedan kad malo zahladni ga ušuškam u slamu i vozi..... do ranog proljeća. Nadam se da bude sve ok iako ću ga imati dnevno pod okom.
ko ti je reko za to,, da je taj najbolji
Ne razumijem, zar se tu opet sadi rucno?:icon_scratch:
Lijepo da se netko još sjeća cijena kroz prošlost. Ljudi misle da je ovo danas slaba cijena a tek je zadnjih 6-7 godina veća od 10tak kuna što je bila normalna cijena za češnjak prije tog razdoblja.I to bi još prošlo da su cijene u ono vrijeme bile ko danas
Međunarodna fundacija Slow Food sa 100.000 članova u 135 zemalja svijeta :biggrin:
može se reći i tako. ručno se umeću češnjavi,
Za ostale.
Koliko vam češnjaka stane na jedinicu površine? Čitam šta se piše i nije mi baš jasno zašto je to toliko malo. Ja sadim 30cm red od reda i 12-15cm između češnjeva i na taj način mi (ne samo meni nego i ostalima oko mene) stane minimum 150kg češnjeva na 1000m2. Tu ne ubrajam puteve za traktor, ostvaljam put svakih 12m širine za traktor i prskalicu, ne idem na međurednu obradu.
`ko je tu sad lud?! Jasno je meni da su se vrste izmješale tijekom godina, jasno mi je i da ti je fotografija mutna ali taj nimalo ne sliči na Ljubitovački češnjak kojeg ja poznajem. Zar Ljubitovački nije proljetni? Taj na slici sigurno nije.
Molim te kaži nešto više o ovome, ti si blizu Ljubitovice i Lećevice pa da čujem tvoja saznanja.I
može se reći i tako. ručno se umeću češnjavi, kao kod starih duhanskih. u biti, valjak radi rupe, a iza imaju još ogrtači i mali valjak, samo se ne vide. nešto između one dvije s linkova. ne radimo puno, pa nam je u cilju da češnjevi budu postavljeni vertikalno. ako budemo povećavali proizvodnju, a izgleda da hoćemo, onda ćemo napravit malo veću, na sklapanje, ali to će sve biti automatski.
@gegihno, ja sam tek jučer uspio preorat
koje herbicide koristite poslije sadnje?