bobostar
Aktivni član
- Tu od
- 14 Pro 2009
- Poruka
- 1,556
Funkcionira li to u praksi? Znam što za Neemazal piše na etiketi, ali riješava li on češnjakovu muhu?Za sve šta siše i grize Neemazal.
Funkcionira li to u praksi? Znam što za Neemazal piše na etiketi, ali riješava li on češnjakovu muhu?Za sve šta siše i grize Neemazal.
E to bi bilo ludo :icon_weed:Sretan Božić....također puno zdravlja u 2014. sa barem jednim češnjem češnjaka dnevno! nod):
Pozdrav
Novi sam ovdije i ove godine prvi put sam posadio česnjak.Inace iz Istre sam.Posadio sam ga 20,11,i do sada jos nije niti jedan nikao.Sadio sam domace sjeme i cesnjak koji mi donese punica iz bosne njen uzgoj.Ali za sada nema niti jednog vani.Izorano gdje inace sadimo,samo jedni godinu nije nista bilo,nagnojeno kozjim gnojem,2puta frezano,posađeno i nista.Zemlja je bijela.
Pa me zanima dali postoji sansa da to nikne ili je bio uzaludni trud.
Zahvaljujem na odgovorima.
Jel se može prodat češnjak i gdje i kako ako može, imam susjede koji ga sade i muče se s prodajom.
Pozdrav
Novi sam ovdije i ove godine prvi put sam posadio česnjak.Inace iz Istre sam.Posadio sam ga 20,11,i do sada jos nije niti jedan nikao.Sadio sam domace sjeme i cesnjak koji mi donese punica iz bosne njen uzgoj.Ali za sada nema niti jednog vani.Izorano gdje inace sadimo,samo jedni godinu nije nista bilo,nagnojeno kozjim gnojem,2puta frezano,posađeno i nista.Zemlja je bijela.
Pa me zanima dali postoji sansa da to nikne ili je bio uzaludni trud.
Zahvaljujem na odgovorima.
Dobar dan!
Eto da se nadovežem na ovu problematiku nicanja česna. Dakle moguće je da je neko od Vas koji su sadili u 11 mjesecu posadili u dane kada je bila mjesečeva uzlazna faza odnosno da je mjesec bio u fazi rasta, pa je (u fazi rastućeg mjeseca sade se biljke koje imaju nadzemni plod a u fazi pada mjeseca sade se biljke sa podzemnim plodom) možda i zbog toga nekome ranije a nekome kasnije niknuo.
Mi smo sadili 19.Studenog i eto nakon mjesec dana sav je izašao,korjen jak i lijepo razgranate žilice. E sada koliko to ima smisla, to je tema koja se vuče od pamtivjeka i još je niko nije uspio niti dokazati ni pobiti,ali eto kod nas u Istri se to oduvjek prakticira.
Pozdrav
@bafo, moja preporuka, ako češnjak još nije izniknio, tu travu poprskaj totalnim herbicidim, tipa cidokor, sve što je niklo će se spržiti a naročito korjen te trave, a na češnjak ako nije vani neće imati posljedice.
Vidjet ces tek nagodinu sranja,svi ga posadili,a ljudima je i dalje jednostavnije kupiti u mrezici kineza iz konzuma...
Skoro sav cesnjak koji se prodao ovu godinu otisao je za sadnju...
@bafo, moja preporuka, ako češnjak još nije izniknio, tu travu poprskaj totalnim herbicidim, tipa cidokor, sve što je niklo će se spržiti a naročito korjen te trave, a na češnjak ako nije vani neće imati posljedice.
Pozdrav ista stvar se meni dogodila ove godine nijedan mi nije niknuo, a brat je posadio svog i sav mu je izrastao u 8 dana.
kad sam otkopao češnjak iz zemlje vidio sam da ima dobro razvijeni korijen ali nadzemnog dijela nema.
E sad mene zanima jedna druga stvar, na njivi mi je niknulo puno trave pa me zanima kojim herbicidom to poprskati i kada, da li bi bilo dobro pričekati proljeće i nicanje češnjaka, ili sada dok još zemlja nije smrznula.
mislio sam prskati sa DUAL GOLD 960 EC ali nisam siguran.
ako budem pričekao proljeće namjeravam prskati sa FILON 80.
MOLIM VAS MIŠLJENJE
HVALA
Pozdrav ista stvar se meni dogodila ove godine nijedan mi nije niknuo, a brat je posadio svog i sav mu je izrastao u 8 dana.
kad sam otkopao češnjak iz zemlje vidio sam da ima dobro razvijeni korijen ali nadzemnog dijela nema.
E sad mene zanima jedna druga stvar, na njivi mi je niknulo puno trave pa me zanima kojim herbicidom to poprskati i kada, da li bi bilo dobro pričekati proljeće i nicanje češnjaka, ili sada dok još zemlja nije smrznula.
mislio sam prskati sa DUAL GOLD 960 EC ali nisam siguran.
ako budem pričekao proljeće namjeravam prskati sa FILON 80.
MOLIM VAS MIŠLJENJE
HVALA