- Tu od
- 20 Svi 2010
- Poruka
- 6,906
Koristila sam okvašivač Tensiofill.
"Zaštita mladog luka od lukove muhe : na 20 l vode ide otprilike dvadesetak dag šećera. Promiješati i politi po luku čim nikne iz zemlje, a zatim to ponoviti još par puta u toku rasta.
- Može se i prilikom sadnje zemlja dobro posuti vapnom u prahu"
ovaj podatak sam pročitala na stranici
http://matrixworldhr.wordpress.com/...za-lijekove-i-kemikalije-u-vasem-domu-i-vrtu/
Malo sam skeptična, ima li netko ko je koristio tu metodu ili su to bapske priče?
Čula sam da postoji neko najnovije sredstvo protiv muhe i crva, ekološko (?) koje je tek nedavno pušteno na tržište. Lik u poljoapoteci je to ponudio mom očuhu kad sam ga poslala po Rogor, ali nije zapamtio kako se zove. Probat ću saznati o čemu se radi. Košta nekih 140 kn, boca od cca 7 deci...Ali ja sam rekla Rogor, pa je kupio Rogor.
Ako su to tvrdi crvi dužine i preko 1 cm, pomaže zaljevanje otopinom Dursbana.Pozdrav.
Mene zanima da li je tko imao kakvih iskustava sa žutim crvima u stabljici na dnu, kao da se zavukao do dna.
Inače pred 5 dana sam špricao protiv muhe ( i pred cca 35 dana) i zanima me isto da li mogu još jednom kroz 15tak dana ili bi to bilo previše?
Da li je ove godine nekoga napala hrđa? Meni je napravila popriličan darmar na njivi i mislim da se ni nakon prskanja Dithan Neotec sredstvom, situacija nije popravila. Možda zato šta je puhalo kad smo prskali, pa je streslo kapljice sa listova. Mislim se da li da ponovim Dithan ili da nastavim sa Score, jer ovo se poprilično razmahalo.
Ne znam koliko će mi to skresati prinos i mislim se da se odselim sa ove njive da mi ta pošast ne ostane tu i napravi nered i dogodine.
meni se pojavilo dosta žutih listova po nasadu - onako jedan,dva po plodu, navodno to nije neki problem. bili smo u savjetodavnoj pa su nam tako rekli
imam i jedno pitanje, špricali smo protiv muhe prije desetak dana, pa me interesira da li je potrebno raditi još jedno špricanje (u savj. su nam rekli da ne treba, ali me malo strah) - sadim na ZG području
i ima li netko savjet s čime mineralizirati tlo?
zahvaljujem
Kod mene su se pojavile nekakve musice.
Pozdrav.
Mene zanima da li je tko imao kakvih iskustava sa žutim crvima u stabljici na dnu, kao da se zavukao do dna.
Inače pred 5 dana sam špricao protiv muhe ( i pred cca 35 dana) i zanima me isto da li mogu još jednom kroz 15tak dana ili bi to bilo previše?
Ako su to tvrdi crvi dužine i preko 1 cm, pomaže zaljevanje otopinom Dursbana.
Evo slika,