pa ja bi zagrijvo smo jedan mali plastenik da mi prije dođe mladi luk. ali ne cijelu posadjenu kolicinu. koliko je potrebno luku da izadje iz zemlje tj. da iznikne?
U normalnim uvjetima 4-5 dana ali i sa grijanjem nisu normalni uvjeti.
pa ja bi zagrijvo smo jedan mali plastenik da mi prije dođe mladi luk. ali ne cijelu posadjenu kolicinu. koliko je potrebno luku da izadje iz zemlje tj. da iznikne?
Dobar dan jel mi neko može reći koliki je prinos na recimo 1kg ili 10kg posađenog luka da znam od prilike?hvala
Sve ti piše samo si izračunaj sjeme kgx 5-6=prinos luka
Zato što ga tako sade skoro svugdje u Europi,naročito u Francuskoj...ima bolje uvjete za razvoj glavica (mikroklimu),a i nema problema sa korovom...zasto na foliju? jel ima nekog efekta? koliku kolicinu ste posadili?
kolege kako vaš bijeli luk jel nikne? moj je izniko van vecina vec...
Pozdrav, izašao je i naš isto 90-95%. Niče i travica oko njega pa me zanima čime je tretirati?
Netko je spominjao da je sadio na foliju-mliječno bijelu ili?
Hm kažu da po Europi tako sade, da ne raste korov valjda. Na agronomskom su nam rekli da je za luk ta mliječno bijela folija .
Sadite li vi ručno ili se pojavio kakav stroj, meni su ruke i noge otpale jesenas!!!
Mišljenja sam da sada tretiranje herbicidima nema svrhe sve do proljeća, iako nam vrijeme ne pokazuje pravu zimu.
Lukovičasto povrće nikako pod foliju, eventualno se može koristiti organski malč kako bi se spriječilo širenje širokolisnih korova.
imam problema sa lukom dali netko zna o čemu se radi sumnjam da je šteta možda od zime ali temperatura nije prelazila -5 možda plemenjača ali to mi je još malo rano, previše vlage neznam dal imožda još netko ima ovakvih problema il zna o čemu se radi pozdrav hvala