Tako je, nije to do Slavonije samo, svugdje ga je poželjno površinski zarahljivati. Kakve su ti procjene, kad stiže češnjak iz Vinkovaca? Mi našega vadimo pomalo za vlastite potrebe:
Uploaded with
ImageShack.us
Evo da se pohvalim pronašao sam i ja kvalitetne "selektivne herbicide" ito njig 5-6 ---
http://imageshack.us/photo/my-images/842/img20130430111855.jpg/
Proizvođač može utjecat i na krupnoću glavice i na smrad ali na broj češnjeva ne, on je odlika sorte. Btw. tek sad vidim kakav češnjak od gorskog si uzeo, slično je to onom što je kod mene rani tako da nije očito to što tražiš. Postoje tri podvrste ranog ljubičastog a razlikuju se samo u obliku (neke su plosnate a neke okruglije) a izrazito ljubičast bude ako se uplitko posadi (plića sadnja je u pravilu svakako bolja ali o tome drugom prilikom). orumašica Loncin ima jednu vrstu crvenog za koju mi se čini da može trajati dosta duže pa nek pokaže ako još uvijek ima slike.
To dakako ne znači da ti neću poslati po vijenac od svake vrste koju imam :icon_thumright: Imaš pp
Ova vrsta sa tvoje slike baci cvijet? Vjerovatno je odgovor potvrdan samo mi se eto učinilo da poznajem tu vrstu a za nju znam da ga nema....
Pozdrav ekipi mirisnih prstiju !
y): Što se tiće češnjaka u odličnoj je formi na svih 2,2 ha no na vađenje čeka do konca Lipnja ili početka Srpnja ! Naše su procijene negdje cca 15t . ( Onaj herbicid je dobar za u lonac kad naraste)