Ma kod nas je problem što kupuju samo veliki,a puno se zemlje daje u najam pa im nije za silu kupiti.Ja nikada ne bih prodala za tri-četiri E čhv,jedino kada se prodaje zbog kompletiranja na drugome mjestu.To je zapravo zamjena.Prodati oranicu za manje od petnaestak tisuća E/ha je nepoštivanje svoga cijeloživotnog truda. To su cijene koje su ustaljene u EU-kada sam prije pet-šest godina bila u Nizozemskoj,to su tamo bile normalne cijene,u Italiji su pred osam godina bile od petnaest do pedeset,ovisno o lokaciji.Čak su danas i u Mađarskoj više nego kod nas,a standard im je pedeset posto niži nego u Hr.
Ma sve ovisi o raspoloživom zemljištu za kupnju i o broju kupaca.
Ja sam prije nekoliko godina prodala sedamsto čhv za deset tisuća eura.Tu gdje je sada Todoričeva pakiraona.Njemu.Zapravo je za njega kupovao znaš tko,na svoje ime,i svima su plačali 3 E čhv.Moje isprva nisu htjeli,rekli-netreba im,a onda je trebalo jer nisu mogli dobiti građevnu.Pa ja lupila cijenu i rekla-prodajem samo ako dobijem onoliko kolko tražim. Jer je po urbanističkom planu ušlo u industrijsku građevnu zonu.Malo smo se natezali i odradili posao.Dakle,sve ovisi o situaciji i kupcu.