Re: CIJENA PŠENICE 2010
Ne zelim poticati neke svadje il sta ja sad znam... Ali zasto se sad gleda cjena nafte i sta ti ja znam svega, posto to tek ulazi u kalkulaciju za ovogodisnju sjetvu?
Znaci sta? ima svatko svoju kalkulaciju koliko mu se isplati uloziti u psenicu, poznaje svoju zemlju i zna koliko je spreman u nju uloziti te koja ga cjena izvlaci i s kojom je zadovoljan... U zetvi se trazilo 1.20Kn/kg psenice standardne kvalitete, ali se "standard" trebao spustiti zbog kisa na koje nitko nije racunao... I to ce se nadam dogoditi, ali eto, cekamo i pitanje da li cemo docekati uopce...
Dakle, svi su pricali o nekih 1.20 kn kao "super cjeni" zarada dobra, poticaj ostaje u dzepu i to je TO, nema vise... seljacke udruge su pristale na Todoricevih 1.20kn i ja mislim da se cjena nece dizati, osim ako se ne nadje kakav malo jaci igrac koji ce ici praviti konkurenciju Todoricu, a takvi ovdje ne postoje...
Znaci, sta, cekati jos malo da Rusija skroz izgori do kraja, da njemacku kisa opere skroz na skroz i onda cemo prodavati psenicu po ne znam ja kojoj cjeni dok ce na njoj SVEJEDNO neka "veca riba" zaraditi masne pare, jer nasa drzava je trula i mi cemo se jedini napraviti pametni i izvoziti psenicu... jedino da ju sami kod kuce skladistimo u nekom silosu i da cekamo neko sretnije vrijeme za prodaju psenice, ali ni to nije sigurno...
Dosta vas ce me rivo shvatiti, ali da se razumijemo, nemam ja novaca viska ni najbolej prinose u drzavi, pa da ja sad "rusim cjenu psenice" pisanjem tu po forumu... Znam koliko se u nju mora uloziti i novca i truda i rada i da odrzavanje mehanizacije nije jeftino, ali ja opet tvrdim da je ocekivati preko 1.20kn/kg nerealno, posto se za stolom dogovaralo s todoricem i ako je dogovor pao, to je TO...
Nisam upucen u sve sto se po sastancima dogadjalo, ali se dobar dio toga sazna i "sa strane" tako da ne znam sto je najbolje za ciniti... Moja psenice ce najvjerovatnije do kraja mjeseca biti na "lageru" i posto- poto ona ode, da se ja ne zivciram bez veze...