R
raj na zemlji
Guest
...samo iznosim link na novinski text...i ništa više niti manje....i navijam da fiskaliziraju i zrak koji udišemo...
handshake):
...samo iznosim link na novinski text...i ništa više niti manje....i navijam da fiskaliziraju i zrak koji udišemo...
hydra ....da slažem se s tobom...evo ja sam na primjer u takvoj situaciji da imam zemlju i volju i radije bih proizvodio nego prodavao i još nemam opg-a ali ću ga morati imati i prodavati proizvedeno. Dao si mi prijedlog u vezi sa šljivama ali sad nemogu ni na jednu tržnicu jer nemam opg nego sam ih stavio u oglas i zove neka baba da treba šljive i ja tražim 3 kn/kg jer nisu nikad ničim bile tretirane (bio uzgoj) a ona mi daje 1,5 za to ih nedam nego ću ih radije u rakiju a tako je i sa kruškama ...ŠTETA!!!!
Jesi li platio porez na kotao za rakiju? i pazi mislim da je dozvoljeno maksimum 5o litara za osobnu upotrebu. Ostalo je pod posebnim propisima - trošarine mislim.
Što ako planiraš proizvesti 45 litara, a ispadne 53 l? Ideš prijaviti sve ili samo one tri litre?
Što ako planiraš proizvesti 45 litara, a ispadne 53 l? Ideš prijaviti sve ili samo one tri litre?
nevezano uz ovo gore...
danas došlo tumačenje porezne uprave (podijeljeno po ka tržnici) o prodaji kiseline, tj 1. stupnja obrade povrća...
dakle, što se tiče porezne ako je vaš proizvod u pitanju može bez fiskalne blagajne.
al to nije odgovor koji smo tražili, jer je pitanje bilo može li se to prodavati a da nije u sukobu s nekim drugim propisima...
:^):
eo. dakle nema muljanja,nema lažnih OPG-a,nema prodaje tuđe robe,to je stvarnost,i nemoj vjerovati u kojekakve bajke i slušati neznam koga.
Vidim da ste većina vas popušili priču od gospođe iz ministarstva na HTV-u...Darijuse, lijepo molim stavi na forum tumačenje porezne uprave. i pitanje gdje piše što je prvi stupanj obrade povrća. Nisam uspjela pronaći. Zakon o poljoprivredi se poziva na dodatak I, a tamo su carinske tarife.
A na pitanje može li se to prodavati možda je odgovor u pravilniku o dopunskim djelatnostima. Piše izravna prodaja je prodaja poljoprivrednih proizvoda i/ili prerađevina iz poljoprivrednih proizvoda (ne piše stupanj prerade) uz famoznu klauzulu - ne dovodeći u pitanje druge propise KOJE???
Dalje piše da se izravna prodaja može obavljati pod 2. na štandovima i tržnicama na malo. U dodatku I - popis dopunskih djelatnosti na OPG-u piše - 1.1. izravna prodaja poljoprivrednih proizvoda s vlastitog OPG-a, 1.2. izravna prodaja prerađevina iz poljoprivrednih proizvoda (prerađenih na ili izvan vlastitog OPG-a) a za koje sirovina potječe pretežito iz vlastite proizvodnje
II Prerada 2.1. prerada poljoprivrednih proizvoda (ne spominju se stupnjevi prerade pa čak ni drugi propisi). Eto sve jasno a ja ništa ne razumijem. Jedino mi je jasno ko dan da ću naježiti ko žuti. Od ožujka pokušavam upisati dopunsku djelatnost prerade. Registracija objekta obavlja se internetom pa onda idu papiri poštom ili osobno pa se izgube, platiš ponovo pa dođu godišnji, pa bolovanja. Nosiš osobno pa nema tko upisati, pa nema tko potpisati. a kad treba opaliti po novčaniku svi će biti jako revni.
Ae , naivcino danas sam danas sam saznao za novu foru, OPG Lazni s OPG-om pravim potpisuje ugovor o najmu.
I eto ti OPGu laznom i vocnjaka i povrtnjaka.
Jesi li platio porez na kotao za rakiju? i pazi mislim da je dozvoljeno maksimum 5o litara za osobnu upotrebu. Ostalo je pod posebnim propisima - trošarine mislim.
kakvih 50 litara....imat ću bar 50 kotlova samo šljive to je bar 500 litara i onda opet čekam bar 5 godina da mi šljiva rodi...a trošarine su koliko???...23kn pato sam svoju takiju kupujem a još je nisam ni proizveo
ajme čovječe,pa odi na carinu i pitaj,imaš 500litara rakije a još nisi prijavio ni kotao,i onda će biti nisam znao,dajte se probudite ljudi božji.
Pošto je domaći krumpir na malo? Imam par kila viška pa da se znam orijentirati:icon_cool:
ajme čovječe,pa odi na carinu i pitaj,imaš 500litara rakije a još nisi prijavio ni kotao,i onda će biti nisam znao,dajte se probudite ljudi božji.
niti kile ispod 5!