• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Cijene zitarica u zetvi 2008

B

bok123

Guest
Ode gnojivo. Sada budu malo glumatali, pa neće biti 40% nego 25%, po onom: mi smo gazde u kući.
To me podsjeća na priču- kad je frajer gubio na kartama pa pozvao ženu nek dođe po njega, kao krava se odvezala, ili se
teli ili tak nekak. :lol:

J

jokapz

Guest
neznam baš......... Pa eto kad budeš u prolazu navrati kuča preko od igrališta..... Zeko i Torpedo u dvorištu... ja se baš nekontam nešt previše u informatiku baš sam danas okino na ispitu iz primjene računala pa sorry na greškama. Gdje nema ključ 32 i velki šarafciger nemješam svoje prste.

Smiljan

Aktivni član
Tu od
5 Ruj 2007
Poruka
1,840
Bobo kaže:
Aha... Tu ekipu...

Znam gdje su Bankovci, kako ne bih znao... Bas ih pitaj, pa ces vidjeti sto ce ti reci "ekipa"...

Mislim da ce se SVI redom sloziti sa cijenom od 1.80 i vise...
Da ja malo uletim makar pojma nemam o kome se radi.
Nekako mi se cini da ce biti jako nezadovoljni pa ce grintati, mozda i nekakvi seoski put zatvoriti traktorima, mozda i u Zagreb doci, dati pokoju izjavu za Plodove zemlje kako je to nemoguce i prijetiti kako nece vise raditi ... i onda sutradan otici i prodati svoj urod po toj istoj cijeni uz komentare kako je to pljacka, a najesen na Gudovcu zakapariti novi traktor ;)

K

KRESO

Guest
Bobo kaže:
Dobar je ovaj sa zadnje slike ;)

a šta na onog imt-a što vuče tandemku nemaš komentara mislim da je to5106 jbg nije imao oklope pa nisam vidio broj ;)

K

kikoporto5820

Guest
čuo sam da če biti 1.85 u četvrtak če javno reči

B

Bobo

Guest
Smiljan kaže:
Da ja malo uletim makar pojma nemam o kome se radi.
Nekako mi se cini da ce biti jako nezadovoljni pa ce grintati, mozda i nekakvi seoski put zatvoriti traktorima, mozda i u Zagreb doci, dati pokoju izjavu za Plodove zemlje kako je to nemoguce i prijetiti kako nece vise raditi ... i onda sutradan otici i prodati svoj urod po toj istoj cijeni uz komentare kako je to pljacka, a najesen na Gudovcu zakapariti novi traktor ;)

Vecinu "ekipa" indirektno spominjem na forumu kad dajem nekakav primjer veceg poljoprivrednika. Sa svima sam u vrlo dobrim odnosima, a s jednim sam radio godinama na kombajnima (ZMAJ 133 i 142RM)

Nece niti jedan davati nikakve izjave, jer znam da im se ne isplati da ne bi zemlju radili. Jednom od njih ide u prilog i cinjenica da ima krug od nekih 30-ak km gdje ide usluzno vrsiti (vrsio mi je repicu pretprosle godine, ako se sjecate "COCA-COLA" prikolice ;) ).

Kao sto sam rekao, da im ne stima, vec bih ja za to cuo od nekoga, posto suu mom kraju mala sela i sve se vrlo brzo procuje.

KRESO kaže:
Bobo kaže:
Dobar je ovaj sa zadnje slike ;)

a šta na onog imt-a što vuče tandemku nemaš komentara mislim da je to5106 jbg nije imao oklope pa nisam vidio broj ;)

Koliko vidim, to bi trebao biti 577 DV...

Brena svaka ima auspuh kroz haubu, no ovaj traktor ima s desne strane. Jedini IMT koji ima desno auspuh je 577 i njegovi "srodnici". Svi ostali s lijeve strane, a Brena iz haube... Ne vidim od usisnika za zrak da li postoji kakva rupa na haubi gdje je isao original auspuh, posto vidim da je ovaj prepravljan da ide iza stupa od kabine i da ne smeta u pogledu...

Nema se tu sto komentirati... Stroj i gotovo ;)

B

bok123

Guest
Krešo, slike su o.k., ali ipak svi znamo kako to izgleda kada kombajni rade. Jedino u zadnjoj bismo trebali vidjeti majstorovu facu jer ovo mu je prava lekcija. Mora da je sinoć jako zagreznuo.
Toliko smo pisali o cijenama, a što je sa odbitcima. Jer ipak je najvažnije što ostaje ispod crte.
Kod nas prošle godine recimo 1 primjer: čovjek predao 11 tona pšenice, odbili malo na vlagu, pa na primjese, pa na
transport do mlina, pa na rastur od vage do bertoje i ostalo 9,5 tona.
Ipak nije sve samo u cijeni. :shock:

K

KRESO

Guest
ja ovo što sam vršio bilo je 12% vlage hl86 nečistoća 4% tak da tu nema puno odbitaka čovjek si je vozio sam + kamion 800kn tura ...a prinosi dobri stoga tako da troškovi mlina i prevoza su svedeni ne minimum

a što se tiće cijene ako bude preko 1.70 ja ju odma prodajem a ako bude niže skladištim ....a navodno će biti 1.80 kn/kg

B

Bobo

Guest
KRESO kaže:
ja ovo što sam vršio bilo je 12% vlage hl86 nečistoća 4% tak da tu nema puno odbitaka čovjek si je vozio sam + kamion 800kn tura ...a prinosi dobri stoga tako da troškovi mlina i prevoza su svedeni ne minimum

a što se tiće cijene ako bude preko 1.70 ja ju odma prodajem a ako bude niže skladištim ....a navodno će biti 1.80 kn/kg

pazi samo da te ne napadnu za napad na seljake, kao mene ;) Sala, naravno...

Eto, i ti ces biti zadovoljan sa 1.70 kao i ja...

K

KRESO

Guest
bio bi zadovoljniji sa 2 kn .....ali preko 1.70 kad bi skladištio kad bi stavio troškove skladištenja pa vozi amo tamo pa traži kupca pa kamion pa živci ....trbala bi bit cijena 3 kn da budem na zaradi :twisted: :twisted:

sjemensku pšenicu sam našao jer kolega sije za jednu firmu pa ću ja njemu pokositi on meni malo izkompezira sa sjemenskom i ovca cjela a vuk sit :mrgreen:

Smiljan

Aktivni član
Tu od
5 Ruj 2007
Poruka
1,840
KRESO kaže:
bio bi zadovoljniji sa 2 kn .....

Pretpostavljam da bi sa cijenom od 2kn u odnosu na 1.8kn bio zadovoljniji tocno za 20 lipa po kili :)

Marko355

Iskusan lik
Premium
Tu od
16 Lip 2008
Poruka
5,571
Smiljan kaže:
KRESO kaže:

Pretpostavljam da bi sa cijenom od 2kn u odnosu na 1.8kn bio zadovoljniji tocno za 20 lipa po kili :)

Uf pameti :lol: :lol:

Smiljan

Aktivni član
Tu od
5 Ruj 2007
Poruka
1,840
ursusc360 kaže:
Smiljan kaže:
KRESO kaže:

Uf pameti :lol: :lol:

Cuj, u ovom surovom svijetu sve se novcima izrazava ;) ukljucivo i zadovoljstvo ;)

B

Bobo

Guest
Jel se zna cijena ili ne?!?

Ja moram sutra-prekosutra u zetvu, pa se lagano pocinjem gristi...

Gdje uopce mogu pronaci neke aktualne vijesti po tom pitanju, jer google izbacuje neke divlje datume (2007.g. i slicno)

S

seljaček

Guest
A što se ti sekiraš pa ti si zadovoljan sa 1,5 kn a manje nebude

Na vrh