• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Cijene zitarica u zetvi 2008

A

Alen

Guest
E sad se ti ljutiš....Pa forum postoji zato da bi razmjenili mišljenja.

Gle,ukini podrivanje i več si zaradio hrpu para...
Ili umjesto podrivanja ori posij repicu pa ju zaori i stavi 50% manje umjetnog i pošpricaj ureom za prihranu a ne kan trošit u nedogled.
znači po rali 50 kg kana i 9 kg uree (urea folijarno skupa sa špricom protiv trave).
Nekih 120 kn za prihranu po rali....

S

seljaček

Guest
slažem se sa gore izrečenim troškove treba smanjiti npr. umjesto 170 kg kana u prihrani može se baciti 80 kg , umjesto 150 kg 7-20-30 može se baciti 50 kg ili ništa umjesto 350 g sekatora može se prskati sa 150 g umjesto sjetve sa sijačicom i traktorom može se sijati rukom i na kraju umjesto sjemenskog ječma ili pšenice posijte iz tavana po mogučnosti ako imate leptirice i žižke pa dobijete žito sa mesom. Puno je načina da se u poljoprivredi u današnje vrijeme uštedi.Naravno nemorate ni kombajn plačat sakupite susjede i kumove pa žito požanjete srpom i kosom izmlatite i eto uštede.

cabage

Aktivni član
Tu od
1 Ožu 2008
Poruka
2,462
Ipak, strpljenja ljudi. Svake sekunde u svijetu umru 2-3 čovjeka a rodi se 3-4. Računica je jasna, netko mora nahraniti nove pridošlice, a bit će ih sve više ;) ;)

B

Bobo

Guest
seljaček kaže:
slažem se sa gore izrečenim troškove treba smanjiti npr. umjesto 170 kg kana u prihrani može se baciti 80 kg , umjesto 150 kg 7-20-30 može se baciti 50 kg ili ništa umjesto 350 g sekatora može se prskati sa 150 g umjesto sjetve sa sijačicom i traktorom može se sijati rukom i na kraju umjesto sjemenskog ječma ili pšenice posijte iz tavana po mogučnosti ako imate leptirice i žižke pa dobijete žito sa mesom. Puno je načina da se u poljoprivredi u današnje vrijeme uštedi.Naravno nemorate ni kombajn plačat sakupite susjede i kumove pa žito požanjete srpom i kosom izmlatite i eto uštede.

Ala smo sarkasticni...

NHF

Ja i dalje stojim kraj svojega... Prosjecna cijena zita na TISUP-u je trenutno 2.13kn i OPADA... Sad, da se itko prema TISUP-u ravna, bilo bi i vise nego super, ali NE, moraju se oni prema Madjarskoj ravnati, koja ima jednu od jacih zitnica svijeta i kod njih je niska cijena... Sto ne usporedjuju cijene gnojiva kog vraga?!?

Iz toga zakljucujem da ce cijena biti ispod 2kn, jer se ravnaju prema Madjarskoj cijeni... nagodinu ce cijena biti veca, bas zbog trenda rasta cijene gnojiva i sjemena, ali ove godine nekako sumnjam...

I opet pisem da bih i ja takodjer volio cijenu od 2kn i vise po kilogramu psanice, ali da bih bio i zadovoljan i sa 1.80kn/kg.

Jos uvijek ne vidim da je itko napisao neku racunicu, po kojoj se vidi da je u nekom gubitku :scratch

J

jokapz

Guest
iako možda ovo nije vezano za temu al možda prođe. Alene koliko ti je prinos?? ako može u ha ili mi bar reci koji je omjer rali i ha???

J

jokapz

Guest
hmmmmmmmm Bobo nisi u pravu. Odnos hektara prema jutru ti je 1 : 74
1 ha 10000 matara kvadratni
1 jutro ti je točno 5755 metara kvadratni

J

jokapz

Guest
Seljaček mudro rezanje troškova svaka čast al i dalje bi bio u gubitku trba te sve ljude najest i napojt....... Znaš da u žetvi ladno pivo ide najbolje.............. :D :D :D

B

Bobo

Guest
Istina, krivo sam se izrazio... Jutro je 0.57 hektara...

A ako iz broja jutara zelis dobiti broj hektara, broj jutara dijelis sa 1.74

P

pf-steyr

Guest
Danas sam dobio informaciju da ce se sutra izac sa cijenom zita.
Tj. da bi valjda netko izaso sa cijenom od 1,80kn...

Kao da je danas bio sastanak te neke komore...

E sad jos cemo vidit sutra jel to tocna informacija...

S

seljaček

Guest
jokapz kaže:
Seljaček mudro rezanje troškova svaka čast al i dalje bi bio u gubitku trba te sve ljude najest i napojt....... Znaš da u žetvi ladno pivo ide najbolje.............. :D :D :D
kad več režemo troškove onda nema ladnog piva pije se voda iz zdenca ili možda čašica vina domačeg i korica kruha. Bar je moj deda tako radio 30-ih godina prošlog stolječa za doručak rakija i kora kruha . ako tome težimo eto recepta za uštedu i smanjivanje troškova u proizvodnji.

B

Bobo

Guest
pf-steyr kaže:
Danas sam dobio informaciju da ce se sutra izac sa cijenom zita.
Tj. da bi valjda netko izaso sa cijenom od 1,80kn...

Kao da je danas bio sastanak te neke komore...

E sad jos cemo vidit sutra jel to tocna informacija...

kao sto rekoh... 1.70-1.80... I od toga ce samo rasti i rasti i rasti. Tko ima mogucnosti skladistenja bit ce super, a ako bude 1.80 i vise, ja direktno predajem sa osmjehom na licu...

J

jokapz

Guest
da istina je sutra ima sastanak Žito zajednica i trebala bi se dogovorit cijena a kolika????? to čemo znati sutra te napokon možemo zatvorit ovu temu. Bobo dali su zadovoljni seljaci u tvom kraju sa 1.80 kn dal se bune???

B

Bobo

Guest
Koliko mi je poznato i koliko sam pricao s ljudima cijena od 1.80 je super... zato toliko grcevito i branim svoje stajaliste, jer nisam jedini kojem je 1.80 vrlo dobra cijena...

Vidjet cu sutra kad se cijena objavi, kakve ce biti reakcije, ali 90% sam uvjeren da ce samo trljati ruke...

B

Bobo

Guest
jokapz kaže:
hm mislim da nije baš tak al vidjet čemo????

Ja ti lijepo kazem... Ne bih se toliko prepirao bez veze... po selu se odavno vec prica s kolikom bi cijenom bili zadovoljni i sve se suska oko 1.70-1.80...

Sto vise, to bolje u svakom slucaju, ali ispod 1.60 nikako ne moze ici, jer neki (ocito) ne mogu s time niti troskove pokriti, ap da im bar cist poticaj ostane...

J

jokapz

Guest
Baš te nemugu shvatit da si zadovoljan sa 1.70 jer znam neke ljudi s tvog kraja i mislim da baš neče bit zadovoljni al baš ču vidjet s njima šta kažu????

B

Bobo

Guest
Kazem ti... i ja cekam da vidim sto ce biti...

Koga znas s mog kraja? Mogu samo inicijali a ako hoces imena na PM i iz kojeg su sela... bas me zanima

J

jokapz

Guest
pa nemam se zašt skrivat. Čertija i ostatak kompanije
Ja sam iz Bankovaca ak znaš gdje je to ispod Krivaja.....

B

Bobo

Guest
Aha... Tu ekipu...

Znam gdje su Bankovci, kako ne bih znao... Bas ih pitaj, pa ces vidjeti sto ce ti reci "ekipa"...

Mislim da ce se SVI redom sloziti sa cijenom od 1.80 i vise...

Na vrh