• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Cijene zitarica u zetvi 2008

K

KRESO

Guest
Hrvatski seljački savez Vukovarsko-srijemske županije od otkupljivača pšenice traži da seljacima ponude pravičnu otkupnu cijenu za ovogodišnji rod pšenice koja ne bi smjela biti niža od 2,30 kuna za kilogram, kazao je na konferenciji za novinare dopredsjednik vukovarsko-srijemskog HSS-a Tomislav Pokrovac.

"Ne tražimo 2,30 kuna zato što se to nama hoće, već zato što bi svaka cijena niža od te seljaka vodila u propast. Uostalom, cijena pšenice na svjetskom tržištu nije niža od 2,40 kuna", rekao je Pokrovac, navevši kako je "i Republika Srpska ovih dana donijela zaštitinu cijenu pšenice u iznosu 50 pfeniga plus PDV".

HSS također zamjera otkupljivačima što, iako je žetva završila na gotovo 50 posto polja, još nisu odredili otkupnu cijenu pšenice. "Veliki otkupljivači vjerojatno još kalkuliraju kako bi što bolje manipulirali nama malim proizvođačima", ocijenio je Pokrovac i pozvao otkupljivače da seljacima plate pšenicu "cijenom koju seljak i zaslužuje".

B

Bobo

Guest
Nije 1.5, nego 1.6 ;)

Izgleda da nam se smijesi sreca... U Bosni je odredjena cijena od 50 pfeninga+PDV... dakle oko 2kn se krece...

Kod nas nek bude 1.80 i opet dobro...

Oni su dobili zbog silnih brda takvu cijenu, a mi cemo na racun "ravnice" dobiti nesto manje.

K

KRESO

Guest
danas sam čuo iz nekog izvora 1.80-1.85kn
ali to je priča živi bili pa vidjeli :partyman:

B

Bobo

Guest
KRESO kaže:
danas sam čuo iz nekog izvora 1.80-1.85kn
ali to je priča živi bili pa vidjeli :partyman:

Svidja mi se tvoj izvor ;)

Kako kazem, ako je u bosni 2kn, kod nas ce biti najmanje 1.80... Ako je to malo, pa onda stvarno...

Marko355

Iskusan lik
Premium
Tu od
16 Lip 2008
Poruka
5,571
marko hurlimann xa86 kaže:

Jaooo da barem je...to je od moga komšije, on mi je vršio i vozio, majke ti koja makina od traktora, imam ja videa, stavit ču kad ih stavim na youtube, ja sam se vozio sa njim, 40 km/h po leniji, iso miki, 2 pune zmajevke po 90 metara ni ne zašlajdra, vuče ko moj kikindu bez povišenja...Uglavnom MAKINAAAAA WOLIM GAAAA

marko93

Legenda
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
5,893
pa naravno HURLI 8) 8) 8) 8) 8) :mrgreen:
inace on ide 50km/h ako i moj tako ide. :mrgreen: :blackeye ;)

Marko355

Iskusan lik
Premium
Tu od
16 Lip 2008
Poruka
5,571
marko hurlimann xa86 kaže:
pa naravno HURLI 8) 8) 8) 8) 8) :mrgreen:
inace on ide 50km/h ako i moj tako ide. :mrgreen: :blackeye ;)

Da 50, ali on nije tjeo više od 40, ipak rupe, šljunak...opasno!!!

B

Bobo

Guest
I?!?!?

Jel se ista prica o cijeni? ocemo zito paliti ili vrsiti?

Sad se nesto kuha oko Kutjeva neki prosvjedi se spominju nesto... nemam pojma... Price svakakve danas pocele kruziti :scratch

code

Dobro znana faca
Tu od
30 Ožu 2008
Poruka
2,136
nema nista konkretno ....
ma problem je u tome sto svaki dan je sve skuplje a cijena zita recimo da bude 1,8,bit ce u 1 mjesecu sigurno 2,5...
pa tu lovu budu digli otkupljivaci a ne mi!TO ME NAJVISE LJUTI!
A cijena goriva na svijetskom trzistu je poludila i to ludilo ce potrajat ohho hoo...Tako da sa cijenom energenta ide i cijena hrane,ali problem je kao sto kazem ta lova izgleda da nece nama u dzep ,a trebala bi jer mi smo proizveli!
Dajte ljudi seljaku da zivi!

B

Bobo

Guest
Danas u dogovoru s ukucanima se doslo do slijedeceg zakljucka...

Necemo se praviti grbavi, ako drugi ne zele predavat zito, necemo ni mi bit crna ovca. Ako cijena bude 1.60 i manje, svi iz sela ce zito dizati na tavane i u ambare i cekat da cijena poraste na neki nama prihvatljiv nivo. Jedan seljak s malo zemlje nikome nije interesantan, ali kad dodje otkupljivac s kamionom, cijelo selo mu je zanimljivo i bas na to ciljamo. kad se cijena digne, prodat nekome tko ce to prosvercati na more i stvar rijesena...

Isto tako smo danas trebali u zetvu, jer je receno da ce se danas znati cijena... Ako bude neka povoljna ide na silos, a ako ne, ide u ambar pa da vidimo tko ce koga ;)

A

Alen

Guest
Lijepo kad imate kud spremit.... Moj ječam u silosu i sad čekam cijenu....

Smiljan

Aktivni član
Tu od
5 Ruj 2007
Poruka
1,840
zsolin kaže:
nema nista konkretno ....
ma problem je u tome sto svaki dan je sve skuplje a cijena zita recimo da bude 1,8,bit ce u 1 mjesecu sigurno 2,5...
pa tu lovu budu digli otkupljivaci a ne mi!TO ME NAJVISE LJUTI!
A cijena goriva na svijetskom trzistu je poludila i to ludilo ce potrajat ohho hoo...Tako da sa cijenom energenta ide i cijena hrane,ali problem je kao sto kazem ta lova izgleda da nece nama u dzep ,a trebala bi jer mi smo proizveli!
Dajte ljudi seljaku da zivi!

Ma daj molim te. Ne mozes ovce i novce.
Ako su tvoje pretpostavke tocne da ce sada biti 1.8, a u prvom mjesecu 2.5 to ispadne da ce za 7 mjeseci cijena biti 39% veca . Mislis li da onaj koji cuva zito nema nikakvih troskova?
Tocno se moze izracunati koliko kosta cuvanje zita sedam mjeseci, a kolike su kamate na orocene novce sedam mjeseci. Usput, koliko kosta da ja u tvom hangaru cuvam tonu zita sedam mjeseci, ukljucivo transport?
Ta razlika izmedju troska cuvanja i kamate, umanjena za troskove koje "otkupljivac" ima cini njegovu zaradu. I on treba zivjeti, zar ne?
Ovime ni u kome slucaju ne branim kako ti kazes "otkupljivace" nego samo hocu reci da i oni rade posao koji kosta i gdje se odredjena zarada ocekuje.
. Pa tko ti brani da i ti budes "otkupljivac"? Setaj okolo po selima i kupuj sada dok je jeftino. Samo ni to setanje nije besplatno. Treba imati novce, kamione, vrijeme, ljude itd itd Sto bi Ameri rekli "nema besplatnog rucka".

B

branimir

Guest
Obrisan neispravan link.

3. srpanj 2008.
Podravka započela otkup pšenice

Ovih je dana Uprava Podravke donijela odluku kako će vršiti otkup pšenice po 1,60 kuna po kilogramu. Otkup pšenice započeo je 29. lipnja, a u Podravki je rečeno kako će se otkupiti sve ponuđene količine, što od njenih kooperanata što od individualnih proizvođača koji gravitiraju Koprivnici.

Kako se navodi u današnjem priopćenju iz Podravke, uvjet otkupa je da je pšenica standardne kvalitete, hektolitarske težine od 76, vlage 13 posto te 2 posto primjesa. Očekuje se kako će ove godine prinosi po hektaru biti veći za desetak posto od prošle godine. Dionica Podravke je danas do 14:19 sati na Zagrebčkoj burzi bilježila cijenu od 370 kuna, što predstavlja pad od 1,33 posto u odnosu na jučerašnju posljednju vrijednost.

Marko355

Iskusan lik
Premium
Tu od
16 Lip 2008
Poruka
5,571
Bobo kaže:
Nije 1.5, nego 1.6 ;)

Izgleda da nam se smijesi sreca... U Bosni je odredjena cijena od 50 pfeninga+PDV... dakle oko 2kn se krece...

Kod nas nek bude 1.80 i opet dobro...

Oni su dobili zbog silnih brda takvu cijenu, a mi cemo na racun "ravnice" dobiti nesto manje.

Bez uvrede, ali sad po tvojem ispada da smo mi slavonci krivi ako nemube veča cjena!!! :shock: :shock: :shock:

K

kikoporto5820

Guest
Štaje Bobo sad bi skladištio žito nisi zadovoljan više da ti poticaj ostane ha :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
dobro je da smo te nešto naučili

A

Alen

Guest
kikoporto5820 kaže:
Štaje Bobo sad bi skladištio žito nisi zadovoljan više da ti poticaj ostane ha :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
dobro je da smo te nešto naučili

Ne čitaj između redaka....
Jel ti je čovjek lijepo napisao:
Bobo kaže:
Necemo se praviti grbavi, ako drugi ne zele predavat zito, necemo ni mi bit crna ovca. Ako cijena bude 1.60 i manje, svi iz sela ce zito dizati na tavane i u ambare i cekat da cijena poraste na neki nama prihvatljiv nivo. Jedan seljak s malo zemlje nikome nije interesantan, ali kad dodje otkupljivac s kamionom, cijelo selo mu je zanimljivo i bas na to ciljamo. kad se cijena digne, prodat nekome tko ce to prosvercati na more i stvar rijesena...

Isto tako smo danas trebali u zetvu, jer je receno da ce se danas znati cijena... Ako bude neka povoljna ide na silos, a ako ne, ide u ambar pa da vidimo tko ce koga ;)

B

Bobo

Guest
Kikoporto, ako mi se pruza prilika da prodam svoj proizvod po skuplje, pa nisam idiot da to ne iskoristim. Ako cijelo selo uskladisti svoje zrno, i kad cijena poraste, javimo se svercerima o njima je cijelo selo zanimljivo, a po jednu prikolicu zita necee dolaziti nitko...

Ako budu drugi predavali, nek im bude. Mi mislimo uskladistiti koliko mozemo, a ostatak predat na silos. Od ovog ako bude ekstra zarade, ako ne...

Ja tu sam nista ne mogu...

J

jokapz

Guest
Štaje deči još se nazna cijena?????? pa tak je to kad tražite 1.80 kn pa dobijete malo... Treba tražiti 2,50 kn pa bi nam dali 1,80 i jedva bi pokrili troškove....

B

Bobo

Guest
Hmmm, receno je da ce jucer biti cijena javno recena, ali ocito OPET zavlace... pa zavlacit cu i ja kad zito ostavim kod kuce...

A boga ti... Sad su oni pametni... Dokazat ce se da i nisu nesto pretjerano ;)

J

jokapz

Guest
Bobo to ti je to jebe se našoj državi za nas seljake, nije joj u interesu da nas zaštiti i iskreno jebe se njoj za naše žito....

Onak usput počeli smo se pripremat za natjecanje bit će slika kad mi brat dode ja neznam stavit na net iako je Bobo sve ljepo opiso......

Na vrh