• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Cijene zitarica u zetvi 2008

B

Bobo

Guest
jokapz kaže:
Bobo to ti je to jebe se našoj državi za nas seljake, nije joj u interesu da nas zaštiti i iskreno jebe se njoj za naše žito....

Onak usput počeli smo se pripremat za natjecanje bit će slika kad mi brat dode ja neznam stavit na net iako je Bobo sve ljepo opiso......

Kako sam i prije pisao... Doci ce vrijeme da nasa drzava nece moci drzati toliko uzdi koliko sad drzi. kad se u europu udje, mislim da ce to biti dobro, posto necemo morati kupovati PETROKEMIJINA gnojiva koja su PRESKUPA, i necemo morati kod nas prodavati po lopovskim cijenama...

Povecat ce se trziste, a samim time i konkurencija ;)

Jedva cekam slike od priprema... S cim ces na kraju ici?

cabage

Aktivni član
Tu od
1 Ožu 2008
Poruka
2,462
Bobo kaže:
necemo morati kupovati PETROKEMIJINA gnojiva koja su PRESKUPA
Eh Bobo, kad nebi uvoznici drmali sa cijenama, nešto bi i bila jeftinija recimo neka gnojiva. Meni se sviđaju austrijska Donau Chemie. Dosta su kvalitetnija od petrokemijinih a malo jeftinija. I imaju nulu, tak da se ne baca dušik bez veze u jesen

B

Bobo

Guest
cabage kaže:
Bobo kaže:
necemo morati kupovati PETROKEMIJINA gnojiva koja su PRESKUPA
Eh Bobo, kad nebi uvoznici drmali sa cijenama, nešto bi i bila jeftinija recimo neka gnojiva. Meni se sviđaju austrijska Donau Chemie. Dosta su kvalitetnija od petrokemijinih a malo jeftinija. I imaju nulu, tak da se ne baca dušik bez veze u jesen

I petrokemija ima "PK gnojiva", tzv. "nulu" u ponudi... samo trebas traziti ;)

Nece drmat na cijeni, kad se granice otvore tu sam gotovo siguran, posto ce se moci slobodno voziti kud hoces i kako hoces... nema vise carina, vrazjih materina, cekanja na granici... A sto me sprijeceva da sam odem negdje u europsku uniju i odvezem svoje proizvode prodati i da se vratim s jeftinijim repromaterijalom kuci?

marko93

Legenda
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
5,893
evo kod nas cijena psenice:
mlin:1.50kn
a podravka 1.60kn
tuga i jad :scratch :blackeye

B

Bobo

Guest
marko hurlimann xa86 kaže:
evo kod nas cijena psenice:
mlin:1.50kn
a podravka 1.60kn
tuga i jad :scratch :blackeye

Ovo je doista lose...

Kako sam rekao pokriveni troskovi i ostaje poticaj u najgorem slucaju...

Nista... Cekamo sluzbenu cijenu i tek onda u zetvu... Da znam da li da vozim ili da ostavljam kod kuce. A kako mi se cini da cemo ove godine "popuniti kapacitete" i da nece ni jedna posuda ostat prazna... ;) ;)

marko93

Legenda
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
5,893
ja sam pozeo oko 13tona i sve odveo u zadrugu.
vlaga je bila 11% a cijena se nezna.
ove cijene se na radiju govore tako da mislim da su sluzbene a za dalje cemu cuti u ponedjeljak.

B

Bobo

Guest
marko hurlimann xa86 kaže:
ja sam pozeo oko 13tona i sve odveo u zadrugu.
vlaga je bila 11% a cijena se nezna.
ove cijene se na radiju govore tako da mislim da su sluzbene a za dalje cemu cuti u ponedjeljak.

Bez sluzbene potvrde nista...

Ako oni mogu zavlaciti, mogu i ja jos malo ;)

cabage

Aktivni član
Tu od
1 Ožu 2008
Poruka
2,462
Kod nas sam čuo cijenu 1.30 do 1.50, mlin Podravske Sesvete. Tako rekao gazda, ali ne vjerujem da će biti toliko nisko.

bogec

Aktivni član
Tu od
16 Stu 2007
Poruka
2,276
kod nas danas počeo i završio otkup, nema pšenice, manli se ljudi čoravog posla, tu su svi stočari, tako da ja kaj imam za kombajnirat svoje kerefeke mogu kad god želim
cijene u našoj zadruzi nema, budu poslije dali ali tu če srezat sve, to su maheri kod nas svog zanata
i tak ja malo onaj komad kombajniram, pa malo drugi, pa malo ljulj, pa malo grašak, kombajni stoje, a kukuruzi se zelene na sve strane

TX75

Dobro znana faca
Tu od
5 Srp 2007
Poruka
1,272
evo da se i ja malo javim, naše sve ide na skladištenje, kao i od većine ljudi iz sela,
o cijeni nitko ništa negovori, na silosu sam dnevno min. 2 puta, i još od nikoga nisam čuo kolika će cijena biti :roll:

B

Bobo

Guest
Sad ces vdjeti kad plodovi zemlje u nedjelju budu o ribarima... I cijena zita se nece ni spomenuti...

bogec

Aktivni član
Tu od
16 Stu 2007
Poruka
2,276
Bobo kaže:
Sad ces vdjeti kad plodovi zemlje u nedjelju budu o ribarima... I cijena zita se nece ni spomenuti...

a ne ne ne maslina je neobrana :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
pa bi mogli napravit jednu regionalnu emisiju o običajima sa narodnim pjesmama, il bi sve moglo bit o stočarstvu, to je ko kad je u top modelu frajer reko badići se snimaju u zimi a bunde u ljetu, tako da če pšenica doč na red za božić

code

Dobro znana faca
Tu od
30 Ožu 2008
Poruka
2,136
I TX sta onda mislis sa tim zitom na skladistu?Dali mislis dakovstini prodat to nakon 2mjeseca ili?
Dali mlinovi preko cijele godine kupuju psenicu?nPR 2-3 vagona...ipak nije to 300kg da nece...jel?
ma mene najvise muci cijena jecma....gledam u burzi nasoj krece se na crno oko 200-250kn...sam sto se uglavnom tako prodaje po 200-300kg a ja imam 6vagona...mal vise----
i imam psenice 3 vagona sto sam predao na skladistenje u osatinu ....al sad kalkuliram sta i kako.....

al zbilja zalosno da mi neznamo koliko vrijedi nase zito!!!il jecam...svejedno!

Marko355

Iskusan lik
Premium
Tu od
16 Lip 2008
Poruka
5,571
Bobo kaže:

E da!!! J*b*l* ih ribari a plodovi zemlje, ja kada tu emisiju gledam i kad bude pola emisije o ribarima ja bi mogo ubit nekoga kolko se naživciram!!!!!!!!! :x :x :x :x :x :x :x :x :x

cabage

Aktivni član
Tu od
1 Ožu 2008
Poruka
2,462
ursusc360 kaže:
E da!!! J*b*l* ih ribari a plodovi zemlje, ja kada tu emisiju gledam i kad bude pola emisije o ribarima ja bi mogo ubit nekoga kolko se naživciram!!!!!!!!! :x :x :x :x :x :x :x :x :x
A jel? A što misliš kako se ja osjećam kad počnu s pričama da u hrvatskoj nema dovoljno povrća i da nema zainteresiranih za proizvodnju, a meni u istom trenu u polju trune nekih 10 pa i 20 tona robe jer nitko neće uzeti pa da mu daš i džabe. A ipak mislim da imam prilično kvalitetnu robu.

B

Bobo

Guest
Polagano lutamo od teme...

Znaci.. dosli smo na 1.60kn/kg za zito. i isto toliko za jecam :scratch

Tko nudi vise?

TX75

Dobro znana faca
Tu od
5 Srp 2007
Poruka
1,272
zsolin kaže:
I TX sta onda mislis sa tim zitom na skladistu?Dali mislis dakovstini prodat to nakon 2mjeseca ili?
Dali mlinovi preko cijele godine kupuju psenicu?nPR 2-3 vagona...ipak nije to 300kg da nece...jel?
ma mene najvise muci cijena jecma....gledam u burzi nasoj krece se na crno oko 200-250kn...sam sto se uglavnom tako prodaje po 200-300kg a ja imam 6vagona...mal vise----
i imam psenice 3 vagona sto sam predao na skladistenje u osatinu ....al sad kalkuliram sta i kako.....

al zbilja zalosno da mi neznamo koliko vrijedi nase zito!!!il jecam...svejedno!

viditi ćemo kakvo će stanje biti na tržištu ;)

a što se tiče otkupa pšenice, mislim da cijelu godinu otkupljuju :scratch

code

Dobro znana faca
Tu od
30 Ožu 2008
Poruka
2,136
05.07.08

Ministar poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja Božidar Pankretić izjavio je kako se nada da će se proizvođači i kupci uspjeti dogovoriti o otkupnoj cijeni pšenice čija je žetva ove godine pri kraju.
"Podravka je izašla s cijenom od 1,60 kuna, a Čakovečki mlinovi od 1,50 kuna i vjerujem da će se u tom rasponu cijena pšenice i kretati, a, dakako, u konačnici će je odrediti tržište", rekao je ministar Pankretić dodajući kako za proizvođače hrane u Hrvatskoj dolaze bolji dani, pa i za ratare.

"Mislim da se više ne moramo bojati onih vremena kada smo morali s određenim nadoknadama dolaziti do pozitivne nule. Cijene koje jesu na svjetskom tržištu, a koje su povećane i za 100 posto te nekih uljarica i za 300 posto, daju određene mogućnosti za dobit i zaradu i za naše poljoprivredne proizvođače", poručio je.

Nastavi čitatiOglas:

Na novinarsko pitanje imaju li poljoprivredni proizvođači koji traže da otkupna cijena pšenice bude oko 2,40 kuna prevelike zahtjeve ministar Pankretić je odgovorio kako "svatko može tražiti što hoće, ali najprije za to mora naći kupca".

"Cijena je ono za što imate kupca i toga moramo svi biti svjesni", rekao je ministar Pankretić te izrazio zadovoljstvo ovogodišnjom žetvom koja bi, dodao je, mogla biti jedna od najuspješnijih.

"S obzirom na prve prinose koje imamo sa 140.000 hektara zasijanih pšenicom u Hrvatskoj, moram reći da će ove godine domaći silosi biti dosad najpuniji", rekao je, dodajući kako su prinosi velikih proizvođača oko osam tona pšeničnog zrna po hektaru.

Prema njegovim riječima, prinos pšenice ove se godine znatno povećao i na obiteljskim gospodarstvima. Na njima je prosječan prinos pšenice između pet i šest tona po hektaru, a negdje, istaknuo je, i rekordnih sedam do osam tona.

Ministar Božidar Pankretić u Županji je nazočan priredbi "Kruh naš svagdašnji - žetva i vršidba u prošlosti", koju šestu godinu organizira županjska Turistička zajednica radi očuvanja kulturne baštine i običaja Slavonaca u vrijeme žetve

eh ***** ti 1,5...

Na vrh