• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Cijene žitarica

tibor88

Aktivni član
Tu od
3 Ruj 2007
Poruka
2,386
kod mene u okolici 1,30 bez odbitaka i bez obzira na vlagu ili 1,37 standard

Tu od
3 Tra 2010
Poruka
465
mislim da ce kod nas biti u "maloprodaji" oko 2 kune za ječam a i pšenica ako ne i nesto preko ali to su jako male kolicine samo da recem da je ovdije kukuruz po 2 kune

ja danas također kukuruz po 2 kune prodavao...

I

ihorzic

Guest
dobra cijena , ma da mislim da je kratkog daha jer novi su na pragu

belarus 105

Član
Tu od
26 Ruj 2011
Poruka
482
dotad ću ja rasprodat staru, svu
i vjerojatno u proljeće umjesto dosadašnjih 5 rali godišnje sijat max 2, pa će se smanjit, a ako se zaradi i napravi silos, čuvat ću ju do cijene, a po 1,20 ni ječam ni kukuruz od mene nejdu, kupim radije 3-4 komada svinja i potrošim...
pljačkat me neće, radije u šudranu nego za đabe davat...

to je reč.

Tu od
3 Tra 2010
Poruka
465
vjerojatno sutra idem požet jari ječam, i do berbe kukuruza bude otišel sav u prodaju, samo da cijena krene... 2,00 - 2,20 mu je realna cijena, on barem 10 posto mora bit skuplji od kukuruza.

izzygk

Član
Tu od
14 Svi 2012
Poruka
41
Dečki koja je cijena zobi? Molim da mi napišete, da znam ljudima(kupcima) reć. Hvala.

izzygk

Član
Tu od
14 Svi 2012
Poruka
41
Oho, znaci na malo moze ici oko 1,50 kn?
Di otkupljuju po 1.10 kn/kg jer moram 2t na veliko prodat.

turki

Član
Tu od
30 Ožu 2011
Poruka
118
Pšenica: HPK organizira sastanak

Cijena i uvjeti otkupa pšenice tema je današnjeg sastanka koji je za 12 sati u Ivanić Gradu organizirala Hrvatska poljoprivredna komora (HPK), a na koji su pozvani i ministar poljoprivrede i otkupljivači. Predsjednik Komore, Matija Brlošić, dolazi na sastanak sa zahtjevom o cijeni pšenice od 1,40 do 1,50 kuna po kilogramu.
- Ulazimo u Europsku uniju, a ondje se burzovno trguje. U Europi je nekoliko relevantnih burzi: talijanskih, francuskih, njemačkih, mađarska burza, i od otkupljivača i ostalih u lancu tražimo da se i ponašamo kao u Europi, da se pronađe burza koja je relevantna hrvatskom tržištu, da se usklade parametri i napokon završi priča sa pšenicom koja se žučljivo otvara tijekom svake žetve - kaže Brlošić. Prvi čovjek HPK kaže kako su na tim burzama cijene pšenice trenutno izuzetno visoke i nikakvom matematikom ne može se doći do cijene pšenice od 1,35 kn/kg, o kojoj se trenutno može čuti u nas.
- Imamo izuzetno kvalitetnu pšenicu. Roba takve kvalitete na tim burzama zasigurno bi i do 20 posto imala bolju cijenu nego prema standardima po kojima se urod ondje trži. Primjerice, na francuskoj burzi cijena pšenice trenutno je 1,88 kn/kg, a možda je i porasla s tim da je pred žetvu bila 1,66 kn. Pšenica na tim tržištima prosječno ima hektolitar 76, klijavost zrna je 2 posto, vlaga 15 posto, a naš urod ima prosječnu vlagu 10 posto i samo na razini vlage cijena treba biti povećana za 5 posto - kaže Brlošić.

Autor: S.Župan

Izvor: Glas Slavonije

belarus 105

Član
Tu od
26 Ruj 2011
Poruka
482
Pšenica: HPK organizira sastanak

Cijena i uvjeti otkupa pšenice tema je današnjeg sastanka koji je za 12 sati u Ivanić Gradu organizirala Hrvatska poljoprivredna komora (HPK), a na koji su pozvani i ministar poljoprivrede i otkupljivači. Predsjednik Komore, Matija Brlošić, dolazi na sastanak sa zahtjevom o cijeni pšenice od 1,40 do 1,50 kuna po kilogramu.
- Ulazimo u Europsku uniju, a ondje se burzovno trguje. U Europi je nekoliko relevantnih burzi: talijanskih, francuskih, njemačkih, mađarska burza, i od otkupljivača i ostalih u lancu tražimo da se i ponašamo kao u Europi, da se pronađe burza koja je relevantna hrvatskom tržištu, da se usklade parametri i napokon završi priča sa pšenicom koja se žučljivo otvara tijekom svake žetve - kaže Brlošić. Prvi čovjek HPK kaže kako su na tim burzama cijene pšenice trenutno izuzetno visoke i nikakvom matematikom ne može se doći do cijene pšenice od 1,35 kn/kg, o kojoj se trenutno može čuti u nas.
- Imamo izuzetno kvalitetnu pšenicu. Roba takve kvalitete na tim burzama zasigurno bi i do 20 posto imala bolju cijenu nego prema standardima po kojima se urod ondje trži. Primjerice, na francuskoj burzi cijena pšenice trenutno je 1,88 kn/kg, a možda je i porasla s tim da je pred žetvu bila 1,66 kn. Pšenica na tim tržištima prosječno ima hektolitar 76, klijavost zrna je 2 posto, vlaga 15 posto, a naš urod ima prosječnu vlagu 10 posto i samo na razini vlage cijena treba biti povećana za 5 posto - kaže Brlošić.

Autor: S.Župan

Izvor: Glas Slavonije

Kao što sa već rekao nekoliko stranica prije : gdje bi nam kraj bio kad bi imali samo pola reda i organiziranosti tržišta kako je u eu, a vjerujem da i vama.
Kad ovo čitam( za cijene u eu i kvalitetu njihove i naše robe) , suze mi idu na oči, a vjerujem i vama.

bhorv

Dobro znana faca
Tu od
26 Ruj 2008
Poruka
2,661
cijena kukuruza

imate li kakovih informacija o cijeni kukuruza kod otkupljivača, u srbiji se otkupljuje po 1,60 kn, i cijena stalno raste, a kako je kod nas? na burzi u mađarskoj isto 1,60 dok je na pariškoj 1,92 kune.

Na vrh