debljina gume je nekih 6 do 7mm, a sirina tocka mozda oko 5 cm
Moze se uraditi baz ikakvih problema.Sredina tocka ce biti vislja za nekih 2,5mm. Ako odradis bombazu i spadne ti list ja ti kupujem Bansek po izboru
debljina gume je nekih 6 do 7mm, a sirina tocka mozda oko 5 cm
pa cime mislis da uradim bombazu a da ne skidam tockove, i koliko ce dugo trajati ta bombaza na gumi.
Taj sistem sa tzv. bombažom mi je jasan, no nisam siguran dal ima dobar efekt sa gumom...jer kotač mora svojimn oblikom i pritiskom lagano deformirat list pile da bi se on mogao "penjati" na vrh kotača...:scratch, ne znam, možda sam u krivu....takvi sistemi su se koristili nekad kad su postojali samo plosnati remeni, konkretno je taj sistem deda imal na cirkularu, a i na vršalicama sam videl...
znaci sredina visocija, a sto stavljau remen umjesto pile, opet to dodje isto, i pila pogoni drugi tocak.
znaci sredina visocija, a sto stavljau remen umjesto pile, opet to dodje isto, i pila pogoni drugi tocak.
čelični bombirani kotač može deformirati i gumeni remen i čeličnu pilu, al nisam siguran dal gumeni bombaž može deformirati čelični list pile, vjerojatno mora postojati neka predzategnutost....:scratch...eto to je moja zabrinutost
I da napravi bombažu opet je na početku ...
Kod narčivanja pile mora se navesti sljedeče :
oblik zuba * korak zuba * širinu i debljinu * dužinu pile * vrstu i stanje drveta koje se obrađuje * potrebu sastavljanja,valjenja,tlačenja ili razvraćanja * širinu tlačenja odnosno razvraćanja na jednu stranu * veličinu i položaj bombea * promjer kotača tračne pile
Dakle opet ponavljam debljina pile nije u zavisnosti o promjeru kotača ..tu ima niz parametra koji su u interakciji a da bi piljenje bilo uspješno i sigurno .
Ivan, pila ( navodno) nikad ne puca na varu( ako je dobar) ..dakle i da je spojiš od 10 komada ona mora obavljati funkciju . Naarvno da od nje nisam ni tražio ni očekivao učinak kao od pile ovih gore parametara ..
malo sa gledao prijenosni odnos, na 820 ok&min motora ja imam oko 660 okr&min tockova koji su promjer 800 mm, to dodje oko 28 m&s, jeli to prebrzo.