• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Claas

• Temu pokrenuo Simon1980
  • Datum prvog posta

luka

Aktivni član
Tu od
3 Velj 2014
Poruka
362
Eto nas df 3610 120ha godisnje rijesi, u zadnje 2 godine sam na rezerne dijelove potroaio ukupno 225 eu, i rjeseno uglavnom za par minuta, i decki koji imaju 88,96,98 pa su mjenjali za df su puno zadovoljniji sto se tice popravaka i financija

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,680
Otišli smo puno u off.. Imam vremena pa šta bolje naleti to će se kupiti u dogledno vrijeme. Više me gabaritno zanima šta odgovara, a da radi normalno s 4 reda. Žitni preko 3.6m nikako i to je puno.

Viduka OPG

Iskusan lik
Tu od
23 Velj 2019
Poruka
3,832
Otišli smo puno u off.. Imam vremena pa šta bolje naleti to će se kupiti u dogledno vrijeme. Više me gabaritno zanima šta odgovara, a da radi normalno s 4 reda. Žitni preko 3.6m nikako i to je puno.
Zmaj 142 rm :hahah::hahah::hahah::hahah::ppozdrav:, koliko znam i 1002 može nositi 3,60 žitni, o kukuruzu nebih jer nemam iskustva.

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,277
Ako pričamo o klasu onda dominator 68 ti je optimalan za te potrebe.

NEWHOLLAND

Iskusan lik
Tu od
15 Srp 2010
Poruka
5,873
Medion 310 je oko 3 metra, gabariti slicni kao df 3580. 3610 je siri ali ako se okrenu felge dodje na 3 metra. Tako je moj dosao pa sam dvije godine vrsio dok ih nisam vratio na 'normalno'.

#Pajdaš

Aktivni član
Tu od
7 Sij 2023
Poruka
191
Da mi je vidjeti na šta liči ta kombinacija topliner i 4 reda adapter, znam da njemu između točkova prokazi 4 reda View attachment 87412
čovjek je prodavao starijeg olimaca 6r kojeg sam došao gledati, i kupio mislim da rekao 2022g novog fantinija 4r koji je i bio zakačen na toplineru kad sam došao...ali je bio pokriven sa ceradom kombajn i adapter pa nisam toliko zagledao...
ugl od tih krševa i tuge što se tad nudilo u ponudi, i za čeg su sve ljudi tražili 15-20tis eura, odlučio sam se za novog elibola 5r i kad se gleda širina hedera točno je sa širinom toplinera 4075 tj vanjskog dijela gume (možda 2-3cm da viri, zanemarivo)....jedino zasad što razmišljam da mijenjam žitni 4,8m za 4,2m ali otom potom..

#Pajdaš

Aktivni član
Tu od
7 Sij 2023
Poruka
191
Eto nas df 3610 120ha godisnje rijesi, u zadnje 2 godine sam na rezerne dijelove potroaio ukupno 225 eu, i rjeseno uglavnom za par minuta, i decki koji imaju 88,96,98 pa su mjenjali za df su puno zadovoljniji sto se tice popravaka i financija
kolega nemoj da te čuju ovi što plaćaju usluge, tražit će da smanjiš cijenu usluga bar 3x 😂
samo kucni u drvo, tako se kolega hvalio sa 4060, da u 4 sezone uložio samo 1000kn u njega + gorivo, i odmah sljedeće sezone 2 prednje gume..jedna pukla u vožnji a drugu zapeo za neki komad željeza kad je ulazio u halu i sa strane bočno ju podere cca metar dužine...sve u razmaku od 10ak dana s tim što ova u vožnji mu napravila dodatnu štetu..

#Pajdaš

Aktivni član
Tu od
7 Sij 2023
Poruka
191
I kakav je turcin? Napisi koju...
impresioniran i povlačim svaku lošu riječ koju sam rekao ikad za turčine, bar što se tiče hedera 😂
(npr sijačice turske, pogotovo kukuruzne mislim da se ne bih nikad usudio kupiti turske)
mana koju sam ja primjetio a i ostale kolege koje sam upoznao obilazući HR je završna obrada, tj sama boja..
Sa zastupnikom u HR sam prezadovoljan, pogotovo pošto je moje grlo 'ekstra' produženo (nagib lijevo desno + nagib od sebe na sebe...spas za soju i grašak) pa je to predstavljalo dosta problema kod kupnje hedera, pogotovo polovnog. Pošto nisu imali nikad takvo grlo, tj mislili su da je obično produženo (lijevo-desno), pa su donijeli heder tj prihvat za produženo grlo, onda su dolazili još 2 sljedeća dana da riješe 'problem', a s obzirom da su drugi kraj HR stvarno pohvalno od njih! Tj ja bih možda još i ostavio kako kardan stoji ali serviser njihov sam nije dao ni da se proba u mjestu tako. Sad kardan stoji ravno kako i treba. Čak su i lim lijepo upakovali da se ne vidi produžetak kardana. Tako da što se tiče zastupnika tj prodavača nisam stekao onaj utisak kao kod većine trgovaca 'bitno da je tebi prodam i pare sjednu na račun a za poslije se snalazi sam'...
I još jedan +, nisam ni skužio odmah da mi fali jedna 'ploča' s brojevima 1-5 da vidiš koliko su razmaknute ploče na uvlačnim redovima (mada vidiš ih iz kabine dok iz skupljaš-razdvajaš). Pa ju zastupnik poslao poštom i stigla 8-10dana od dolaska hedera. I ja sam rekao trebam heder tad i tad da dođe, i toga su se držali tj roka isporuke kako je dogovoreno.

Kad sam kupio df4075 ni na kraj pameti da ću kačiti turčina za njega, al evo upoznao par kolega, podijelili mi svoja iskustva, prije uzmu polovnog capela, fantinija, olimaca pa stalno nešto oko njega u sezoni čačkaju, ovaj jedan uzeo elibola, cca 600ha kaže ni ključa nije naslonio..(meni treba za max 10ha godišnje 😂, tak da bi me trebao služiti prema njima dosta..)
Kad staviš fantinija pokraj njega nećeš naći razliku. Kolega ima fantinija uzima dijelove za elibola od tog zastupnika elibola, samo što su 3x jeftiniji dijelovi. A i prema nekim informacijama, izgleda da od 2023 fantini dolazi iz turske samo je maska stavljena u Italiji. (to sam od par njih čuo...e sad jel istina, ne znam).
A i čuo sam da je jedan ovdje bliže mene, koji obrađuje cca 550ha, ove godine kupio drugi elibol a godišnje skida cca 200ha kukuruza, tak da vodim se, ne bi ga kupovao da nije s prvim zadovoljan 🤷‍♂️ tak da taj ima sad dva elibola preklopna od 6r, a prvog je kupio mislim 2020.
Jedino od njih par sam čuo da elibol6r preklopni ima 'manu' tj da neće nekad da se rasklopi heder do kraja.
A i jedan od razloga zašto još elibol novi, jer je jedini imao spirale bočne (na polovnim što sam gledao, mislim nijedan) a po iskustvu mnogih kažu da pomažu u pologu, a kod nas je već 3 pologa bilo u zadnje 4g, onaj 2023 najgori..+ od mnogih sam čuo da je pogon preko kardana bolji...

Skinuo s njim ove godine 36ha...tj kolega je imao veći kvar na svom kombajnu pa sam mu otišao u ispomoć. Roto freza i adapter rade ekstra, možeš kosit s njima do zemlje..Ja prezadovoljan :)
(i druga 'mana' ak se kosi nisko kao ja, ili ujutro ili kad je rosa, pošto ima jako široke poništivače tragova, široki kao moja prednja guma kombajna, pa kad tako nisko jako kosiš (da ostane cca 5cm stabljika) po rosi hoće da se nekad nagura šuška na tim potiračima)
Rješenje je možda oni uži potirači ili što ja planiram prepravit nosač tih potirača pa da ta opruga ima više 'hoda' kad je adapter spušten skroz nisko pa da lakše nakupljenu masu propusti jer ovako trenutno opruga ima jako malo ili ništa hoda kad je spušten adapter skroz dole da kosi jako nisko...(ak se kosi da ostane stabljika cca 20cm kako većina kosi onda takvih problema tj tu manu nema!)

E sad za kvalitetu samog hedera i ostalog, vidjet ćemo kroz godine! Za sad prezadovoljan, noževi na frezama se uopće ne primjete da su radili nakon 36ha, samo se boja skinula...
Evo malo duža 'recenzija' pošto ni ja nigdje dok sam razmišljao da ga kupim nisam našao...nikakvo mišljenje ni iskustvo onih koji su ih kupili, ni na fejsu ni na forumima, pa možda još nekome pomogne u odabiru!

#Pajdaš

Aktivni član
Tu od
7 Sij 2023
Poruka
191
Slika zamjenjuje 1000riječi pa evo i par slika:
1.slika po redu: Kashmir, koji je ove godine pokraj ostalih hibrida baš imao dosta mase, desna strana skinuto 10redi 12.08.2025 a prinos tih 10redi 61m po jutru s vlagom 11%, palo 14L na šušku i eto koliko je šuške ostalo nakon 15ak dana, a lijeva strana je uslikana odmah nakon prolaska hedera tj kombajna
Mada raspadanje žetvenih ostataka nema toliko veze s time kako radi heder, više je zbog mb-aktivnosti zemljišta, što je veća i sam raspad ž.ostataka je brži.
2. slika kod kolege kad sam vršio, tu su bili neki sygentini hibridi, te je najbolje rezuckao
Još jednom ja prezadovoljan i moja preporuka! Novo je novo! 🤷‍♂️ (i sigurno da će bolje radit od isteranog capela, fantinija i ostalih brendova....).
4. slika kod kolege isto, al bilo dosta bome pologa...pogotovo p9944 i neki dkc, zaboravio sam
također tu mu je bilo baš puno korova, pogotovo sirka koji je probio brzo nakon pologa kukuruza pa sam doslovce napamet terao....nijednom nisam morao sići iz kombajna, bočne spirale rade posao!

Prilozi

• IMG_5435.jpeg
    IMG_5435.jpeg
    223.3 KB · Pregleda: 0
  • IMG_2114.jpeg
    IMG_2114.jpeg
    113.4 KB · Pregleda: 0
  • IMG_5517.jpeg
    IMG_5517.jpeg
    110.2 KB · Pregleda: 0
  • IMG_5476.jpeg
    IMG_5476.jpeg