Ej čestitam na kupnji nerasta,svaka čast. A šta je sa onim od Džakule,jel si ga prodao.
Bio je gazda Repustić na izložbi, osvojio je i neku nagradu sa krmačom,neznam koju,valjda će netko staviti nagrađena grla ovdje na forum.
Ja naveče stavljam slike oszalih izlaganih grla,nazimica,krmača i prasadi
Evo to je sve što se izlagalo,ocjenjivale su se krmače i nerastovi, tunja golub kaže da je Repustić odnio prvu nagradu sa krmačom,a tunja ili bolje rečeno Antun Golubović je dobio drugu nagradu sa svojom krmačom,a neznam tko je sve nagrađen u kategoriji nerastova,ja sam propustio proglašenje i dodjelu nagrada,šta se može kad mi zamirišalo pod šatorom,a žedaaaannnnnnnnnn........ha ha ha
Prodajem grla koja sam izlagao na sajmu,a možete ih vidjeti na slikama,vl. Nikola Dulikravić (Bilogora obrt),dvije nazimice i dva netastića,plus još dvije nazimice,identične ovima,koje nisu izlagane.
Koga zanima,molim kontaktirati preko PP, a može i na mob. 098/92-15-870.
Prihvaćam sve kritike (naravno bez ljutnje) kao i pohvale na račun mog nerasta koji je osvojio prvo mjesto. Što se tiče šuge problem je kod mojih svinja što još uvijek nisu stalno vani da se mogu kaljat, ali se nadam da će se i to uskoro promijeniti. Dominikov mladi nerast koji je osvojio drugo mjesto je potomak ovog prvonagrađenog nerasta i iskreno se nadam da će nadmašiti oca, što je i za očekivati.
Lijep pozdrav svim uzgajivačima crnog blaga!
pa evo iskreno drago mi je čut rezultate u kategoriji nerastova i svaka osvojena nagrada je ponos vlasnika i tako treba biti , treba težiti što boljim uzgojno valjanim grlima, jer interes nam je svima isti samo što nismo svi u istim pozicijama a to mislim na način uzgoja jer svi se mi susrećemo sa problemima neko sa manjim neko sa većim ali treba gazit prema naprijed i treba raditi veliki pritisak od županijskih pročelnika do samoga resornog ministra jakovine da se osvrnu na rad uzgajivača crne slavonske svinje i da se već jednom riješe neke stvari od brendiranja kulena slavonske šunke čvarka slanine pa čak i masti ,a ne da nam pričaju prazne priče .mislim da je kraajnje vrijeme da ta gospoda u fotelji odrade nešto i za nas da ne bi kandžija morala radit :icon_axe:
Brkamo lončiće malo. Brendiranje mesa crne slavonske svinje a nastavno s time i proizvoda od toga mesa moramo napraviti mi, uzgajivači tj. ova Udruga a ne Ministar odnosno Država. Kao što ni Država nije osnovala ovu Udrugu. Ako mislite da će netko uraditi to umjesto nas da bi mi bolje živili tu se varate.
jbg opet se ne razumijemo znam da to mi moramo napravit ali hoću reć da gospoda su totalno zakazala u mojoj županiji pročelnik za poljoprivredu je i sam uzgajivač crnih svinja pa nije ništa uradijo osim praznih priča koje je pričo radili smo dnk analizu pa je i rezultate zagubijo da nema pojma disu svaki dan priča o zaštiti kulena i od toga još uvijek ništa i tako dalje treba se borit kao što sam reko ali treba i na dotičen napravit presing da se to odradi što prije i što brže jer uz najbolju volju tebe ko predsjednika udruge a i ostalih članova ne možeš ništa postić kad dolaziš pred birokratski zid jer naša vlast je veći katolik od samoga pape hoću reć da nemaju sluha za puno stvari koje su se do sad mogle odradit a nisu ti se dominik možeš ljutit ali kolko su te put saslušali obećali i na kraju zaboravili,kad su nešto uradili što su obećali ?
Pozdrav....novi sam na forumu i trazim vec pola dana po netu zakon o potporama za crne slavonske svinje....nasao sam nesta da je po komadu 700 kn,ali ne pise koliko je za nazimice,za nerastove,prasce i krmace,pa bih vas molio pomoc....
Unaprijed hvala
Poticaj do 700 kn ( nikad punih 700 ) godišnje se isplaćuje samo na matična grla. Dakle odrasle rasplodnjake. Žensko grlo postaje matično kada ostvari prvo leglo ( nazimica postaje krmača ) a muško kada se odradi testiranje u starosti od 7 - 9 mjeseci. S tim da kod krmača imate obavezu prijave minimalno jednog legla godišnje a testirani nerastić dakle nerast mora također ostvarivati legla tokom godine. Naravno grlo mora biti sa poznatim podrijetlom ( prigojni broj ) i uzgajivač mora biti upisan u Središnju bazu uzgajivača HPA. To su osnovno uvjeti za poticaj.
Postoje još i drugi uvjeti kao ZIP obvezni broj al o tome drugi put da te ne zamaram.
Dakle poticaja na prasce, nazimice i nerastiće nije nikada bilo niti će ga ikad biti.[/QUOT
poticaj ti je u bit spoticaj što bi rekli naši susjedi bosanci
Poticaj do 700 kn ( nikad punih 700 ) godišnje se isplaćuje samo na matična grla. Dakle odrasle rasplodnjake. Žensko grlo postaje matično kada ostvari prvo leglo ( nazimica postaje krmača ) a muško kada se odradi testiranje u starosti od 7 - 9 mjeseci. S tim da kod krmača imate obavezu prijave minimalno jednog legla godišnje a testirani nerastić dakle nerast mora također ostvarivati legla tokom godine. Naravno grlo mora biti sa poznatim podrijetlom ( prigojni broj ) i uzgajivač mora biti upisan u Središnju bazu uzgajivača HPA. To su osnovno uvjeti za poticaj.
Postoje još i drugi uvjeti kao ZIP obvezni broj al o tome drugi put da te ne zamaram.
Dakle poticaja na prasce, nazimice i nerastiće nije nikada bilo niti će ga ikad biti.[/QUOT
poticaj ti je u bit spoticaj što bi rekli naši susjedi bosanci
Kom je spoticaj nek ga ne prijavljuje. Vrlo jednostavno.