Ja mislim da ako ih se drži na otvorenom/u šumi, da oni u dvije godine ne pojedu koliko bijele u pola godine sliste!,osim toga postoje i poticaji...ako se hoće privoliti ljude da kupuju "masno i debelo", ne treba pretjerivati s cijenom....jebiga, baš za starog bravca tražit duplo više nego za pečenku?.., mislim ono!!!
POTICAJI !!!??? u jebote, sila novaca dolazi za crne svinje. Jel ti znaš koliko je isplaćeno za krmače CSS za prošlu godinu,a koliko za obične krmače !!!????
Danas u Gudovcu u par navrata priča o nekim velikim poticajima za CSS....
Ljudi pričaju nešto za šta pojma nemaju.
Za 2013. je ovog proljeća-ljeta isplaćeno oko 450 kuna po rasplodnoj krmači/nerastu CSS pasmine, a za sve ostale krmače za koje je tražen poticaj isplaćeno je oko 530 kuna.
Drugih poticaja nema.
Uzgoja u šumi nema, zabranjeno godinama žirovanje. Svi koji misle da je uzgoj CSS tako jeftin neka proizvedu za svoje potrebe i vide kako je to lagano.
Mi imamo šta uzgojit,gdje uzgojit,znamo kako se to radi,al smo u okolnostima koje ne spadaju u normalan svijet i jedini nam je problem naplatiti uloženo, o zaradi se ne treba niti trošiti riječi, svi bi kvalitetno,sočno, ovakvo onakvo i to za džabe...
Svi znamo koliko košta kilogram turopoljke i mangulice u Austriji i Njemačkoj, kada se uračuna sve,od kože,slanine pa do šunke u mesnici prosjek ispada preko 25 eura,a CSS koja je po kvaliteti mesa jača trebalo bi da se dadne za 1 euro,ha ha ha,... E neće moći, radije će ih gazde poklati i u crnu zemlju zakopati,neka trunu...
A tko želi jeftino meso i superkvalitetno,NEMASNO, svježe, sve naj naj naj neka izvoli ima po marketima stalno akcija carskog mesa 0d 15-19 kuna za kg i neka mu je u slast....