Slažem se. Punim im korita svaki dan svježom vodom, a uz hidrofor sam posadio bambuse koji narastu 5 - 6 m visoko, pa će biti u hladu kad naraste
Svinjac je betoniran i ima izlaz u mali tor koji je ograđen samo za njihDali ih držiš zatvorene u betoniranim svinjacima ili su na slobodi,tj. šeću po vani???
Slične simptome je imala moja krmača koja je zatvorena u svinjaku, a problem bio u papcima ,i isto nije htjela ustajat,jest čak poslje ni kenjat...bilo kritično al ipak se oporavila.
Probaj joj opipat zadnje papke pa ćeš vidit jel ima reakcije.
Pozdrav ekipa! Imam 19 god, studiram Poljoprivredni fakultet u Osijeku i oduvijek gajim ljubav prema svinjama. Prije 2 mjeseca uspio sam nagovoriti oca da mi kupi 2 nazimice CSS (sprasne). Oprasile su se 10.8 , jedna ima 7 garonja, a druga 9 (po našem sudu puno prasaca za njih) . Nakon nekoliko tjedana nazimica sa manje prasaca odbija jesti, pokušavali smo sve ( od narodne medicine pa sve do veterinara koji su dolazili više puta). Prošlo je skoro mjesec dana, ona i dalje ne jede, prasce smo morali odbiti jer ne bi preživjeli. Simptomi njene bolesti su slijedeći: hodala je kao da je pijana,trese se, ne može više ni sama ustati, a kada ju pokušam podići strašno cvili. Eto, ako netko zna lijeka ovoj bolesti, bio bih zahvalan da mi kaže jer sumnjam da će moja crnka izdržati još koji dan.
Jesi li možda posumnjal na vrbanac koji se teže primjeti kod crne svinje koji je prošel u akutnu fazu gdje je već došlo do upale zglobova po sinptomima bi bilo moguće jer sam imal prošle godine sličan slučaj sa crnom svinjom al sam na vrijeme reagiral vetrinar je izjavil da nije vrbanac ali sam zval drugog koji je utvrdil moju sumnu isto vrijeme 8mj veli da pogoduje nagle promjene vremena i lošije stanje svinje šta je moguće kod tebe jer se oprasila pa joj je imunitet oslabio jesi mjeril temperaturu koja je bila prognoza vetrinara koji je bio kod tebe
U ovom slučaju kod mene se radi o bijeloj mangulici. Temperatura je bila normalna. treba se oprasiti oko 20.08.
Uz mangulice imam jednu CSS i jednu bijelu. Crna je malo omršavila te sam nakon mjesec dana odbio prasce i sada jede kao mećava i oporavlja se. Tražila je nerasta nakon 5 dana po odbiću ali sam propustio dok se oporavi. Bijela ima prasce danas 20 dana stari i za sada dobro jede i solidno se drži.
Sad opet ne kontamu prvom postu gdje postavljaš pitanje o uzroku oboljenja tvoje nazimice spominješ da ste nabavili dvije nazimice crne slavonske i da je jedna zapostila nakon prasenja i ne jede već mjesec dana a sad spominješ bijelu mangulicu, crna se oporavila a druga je promijenila pasminsku pripadnost a i boju usput. Nije bitno, složio bih se sa farmervgeom i mislim da je svakako u pitanju bedrenica koju nisi primijetio na vrijeme povezana uz iscrpljenost i nedostatak nekih važnih vitamina ili minerala ali samo nastavi mlad si ne možeš sve naučiti do 20-ete još će se tebi svašta događati u životu.