damirpolgar
Član
- Tu od
- 6 Velj 2014
- Poruka
- 465
Nema tu mislit,mora se napravit analiza .
A od koga si nabavio iz Donjeg Miholjca. Prepoznajem svoju liniju svinjaal ja ti nisam prodao. Moze i na PP.Da,da to je tata,on je iz Donjeg Miholjca,al nemaju papire ni jedan ni drugi.Neznam jel je to isplativo,neko mi kaze da je bolje ovak bez papira pa sad vise neznam ni sam.
poštovani kolega nemoj prozivat nekoga da miješa kruške i jabuke kada ih sam miješaš mi smo svinje godinama tjerali na pašnjak i u šumu dok nas nisu istjerali iz šume neznam kolko imaš godina ali se prije dvadesetak godina moglo vidit u plodovima zemlje svake nedjelje borba svinjogojaca u spačavanskom bazenu sa šumarijom i lovačkim lobijem ljudi su po noći pravili svinjce a po danu šumarijski strojevi rušili ih moja obitelj j svaki dan terala i čuvala svinje u šumi i na pašnjaku dok smo ga imali alli odavno toga nema i što bi kolega nikola reko svinje su sad u klasičnom toru gdje im se dovozi lucerna svaki dan i naravno da taj tor sliči na spaljenu i devastiranu zemlju po tvome mi ih nebi uopće smjeli držat jer smo mi opasni za okkolinuCijenjeni kolega iz vlastitog iskustva ću vam reći da miješate kruške i jabuke htio sam staviti naglasak na tome da proizvođači obmanjuju kupce da je nešto ekološki i da za to traže veću cijenu. Zasigurno znate koji je normativ ili koliko uvjetnih grla ide po jedinici površine u tzv free range ili slobodnom uzgoju. Tko nema uvijete neka se time ne bavi, znate li da Za držanje svinja na otvorenom nužan preduvjet je posjedovanje dovoljno velikih zemljišnih površina. Osim za držanje različitih kategorija svinja, dodatne površine treba osigurati kako bi se povremeno površine mogle obnoviti, ali također i da bi se osigurao odmor površina nakon određenog razdoblja korištenja u cilju prekidanja životnog ciklusa parazita. Ovisno o broju životinja na određenoj površini, ista će se prije ili kasnije potrošiti s obzirom na razinu vegetacije, te bi je neko vrijeme trebalo ostaviti da se obnovi i da se spriječi daljnja erozija terena. Upravo dovoljno velike površine za držanje svinja na otvorenom, predstavljaju i ključnu razliku u odnosu na intenzivni sustav proizvodnje u kojem najčešće svinje držimo u ograničenom prostoru. Kao što znate obor ili tor je ograničen prostor.
Za one koji nisu upućeni, ovako izgledaju reprezentativne krmače i prasci crne slavonske svinje. Bravo Nikola!