• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Crno vino

Deda Marek

Iskusan lik
Tu od
25 Pro 2021
Poruka
2,536
Pravi gemaj na koji Kupljenec misli ima tamno crveno meso od čijeg soka nebuš majicu sam tak opral. Istina je da ljudi u nedostatku pravog naziva svašta nazivaju gemaj. Bobice su rijetke po peteljki koja raste do 20 cm. Zori nešto ranije od ostalih sorti. Iznimno kvalitetno i varljivo. Nakon 2 čaše čistoga, treba ti hodalica, a glava bistra. Neki ga smatraju divljom lozom, što je daleko od istine. Motam se oko trsja zadnjih 45 let pa sam se nekaj valjda i navčil

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
3,717
E, to je prava ekološka proizvodnja, bez uplitanja čovjeka. :love:

Deda Marek-znači lupa samo v noge, a v glavu ne? Ne vidim baš smisao, ali i takvo neko voli. Nemreš hodati, a nisi vesel:ppozdrav:radi toga

Deda Marek

Iskusan lik
Tu od
25 Pro 2021
Poruka
2,536
Briga me kako ko zove, provjeri vinogradarski registar, gdje je upisan certificarani sadni materijal.
Ove kupovine na divlje, sadnja na crno me ne zanima.
Naši certifikati su ko priće za malu decu. Ima v međimurju certificirani rasadnik, neću ga imenovati. Kupiš sivi pinot ili traminac i ako imaš sreće bu zrasla graševina.

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Ma svako ima svoje nekaj kak se zove, ali ako ko zna kaj me zanima to je prijatelj @Deda Marek
To je ljek, to je takva punoća okusa, sve ostaje na čaši kad piješ vino, nekaj prefino.

mikke

Iskusan lik
Tu od
20 Velj 2019
Poruka
1,976
Naši certifikati su ko priće za malu decu. Ima v međimurju certificirani rasadnik, neću ga imenovati. Kupiš sivi pinot ili traminac i ako imaš sreće bu zrasla graševina.
Tu se moram složiti,ali k'o radi taj i griješi 😉

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Moram samo reći da forum ima uha, tj zidovi imaju uši.
Danas me zvali iz veleposlanstva Francuske, neki ljubitelji vina, neki državnici, svi me se zahvaljivaju jer krećem sa tom sortom.
Zahvaljivaju mi da pišem povijest, svi mi čestitaju, prepoznali su moj potencijal, vide da sam već iskusni vinar, nemogu vam reći kolko mi to znači, svi mi nude pomoć oko čokota, sadnje, procesa sveukupnog, nekaj neopisivo kolko me to čini sretnim.
100 komada za povijest 🙂
Evo kak se moj trud ispltil konačno. Nebum cjelu noć spaval od sreće🍷🍷😉

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
3,717
Prijatel, ve navali na francuski svim silama. Pusti na miru kokoši i sušenje mesa. Možda te pozovu k njima pa kak se buš onda spominjal? Znaš kak to ide, veleposlanstva, posjete vinarima, televizija. Nemreš onda mucati i natucati, malo po naški, malo njemački, a najmanje francuski. Eto ti bruke. Angažiraj privatnog učitelja ili još bolje učiteljku i navali. Ja bih ti preporučil onu djelatnicu iz birtije, ona bi te isto mogla podučiti nečemu. Raspitaj se da li ima onih kaciga kaj se denu preko noći na glavu, uključe v struju i v jutro već solidno govoriš. Košta, ali vele da vrijedi svaku lipu ili u tvojem slučaju franak.
Sretno.

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
3,717
To tak delamo mi amateri. Profesionalizam je nekaj sasvim drugo. Tu se greške ne opraštaju. ;) 🥸

Najnoviji postovi

Na vrh