• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

dekompresor na IMT 533

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,807
Kolko komada trebaš?
Kaj nije jednostavnije u njima narezati navoj nego variti po njima?
Ja s takvim rješenjem nisam fasciniran, to znaš, ali vele ljudi da je to dobro.
99% sam siguran da nisu gusnate, ali neki ljev jesu

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
3 komada
treba variti jer je premalo mesa da uhvati grijač
Moram i ureznik nabaviti

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,807
Premalo je da sjedne dosjed, ali tu igra i bakrena.

Nebitno, bum sutra potražil pa ti prodam 100 kn komad, a ako hočeš da ti i grijače nabavim i navoj narežem onda minimalno 200 :icon_lol::icon_lol::icon_lol:

Možda najdem i izbušene i narezane ako nisu u Metal montu završili.

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Koliko ja znam grijači od golfa brtve čelom i to nekim oblikom konusa .
Jedino ako ima bolja opcija tj. tip grijača ?

100 penez je OK cijena ..prporučam se

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,807
Izvadi iz lemilice oa izmjeri :(happy)::(happy)::(happy):

Sutra snimi pa javim.

Moja prva forumska lova
978842418.gif
978842418.gif
978842418.gif
mafia.gif
mafia.gif

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,147
Hm , a ja se sad sjetih kako je konstruisan dekompresor na MTZ82 , radi se o klapni na usisu koja onemogućava motoru ''da diše'' jer se stvori vakum u usisnoj grani , na isti način rade i rasteretni ventili na velikim građevinskim kompresorima
Kako bi bilo da se uradi isto tako i na 533 , s'tim da opet ostaje problem mođda lakog zamajca i ostalih propratnih problemčića

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,807
533 ima klapnu u usisu, ali ona služi da bi regulirala rad Boš pumpe, ko na starim Mečkama.
Nema mjesta za ugradnju još jedne.

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
savo , to več 533 ima ..
Sad si mi dao ideju , možda 533 treba paliti "bez gasa "?
Ja mislim da je u leptiru 533 rupa? ..munaicar ??

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,807
Je rupa je, u donjem djelu.
Trenutno nemogu do slika, grmi i sjeva

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,147
Pa eto , poigrajte se na tu temu jer ja o konstrukciji 533 stvarno neznam ništa

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Kaj če ti još grijača na 533 jedan več ima a dekompresor isto ne bude pomogel ako radi grijač i anlaser mora paliti a ako tak ne upali treba reparatura motora a ako se nemože onda šlep štanga :icon_pray::icon_pray:

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
Evo jedne ideje koju mi je kolega @bučo rekel,a nadam se da se nebu ljutil:icon_winkle::(happy):
Kad palite 533 skinuti cjev na filteru i rukom zatvorite cjev usisa i nakon grijanja zavetglati i nakon par okreta maknut ruku i trebal bi kresnut,gas na 1/3.
I evo ti vakum kisik dekompresor...:fiery::(mm):

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,807
Cjev filtera je ukoso odrezana( problem za zatvoriti rukom), gumica na locu sa uljem je upitna kakva je i postoji velika vjerojatnost da tud vuče falš zrak kod takve metode, velika količina zraka u filteru pa treba dugo verglati da se stvori podtlak .......

Postoji mogučnost ugradnje " čoka" na Boš pumpu( slike možete imati sutra), a najbolja opcija je ona koju je željko rekel ili da ne dirate jadnička dok magle ne odu i sunce opet ugrije.

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
@Muhaničar dal bi čok opče na 533 imal smisla?
Jer on kod grijanja dobije malo nafte na grijač i kad vergla hladan i kad je vani minus baca bjeli dim i tak vergla i vergla,tak da on dobiva naftu al izgleda da mu kompresija nije dosta jaka da dođe do samozapaljenja nafte ili jednostavno nema brzinu vrtnje da dobije dovolnu kompresiju,jer na guranac upali na 2m.

E sad možda bi neki jači grijač ili promjena uložaka dizni(ako nisu dugo mjenjane) ili bi taj novi tip akumulatora koji ima trenutnu veliku snagu(A) ampere bil dovoljan da ga brzo okrene i on bi puno prije kresnul kad je vani zima(minus)?

Na vrh