Hm , nije li kod vladimirca izduvni ventil taj pod kojim je dekompresor
think):
baš....svi dekompresori koje sam ja vidio su na izduvnom, i svi guraju ventil vrlo malo, do jednog milimetra otprilike (o tome dovoljno govori činjenica da skoro da nema kompresije ako ventil ne naliježe čitavom površinom ili nije ispoliran)
.....
Stvar funkcionira ovak , kad se poluga gasa stavi na minimum , leptir se zatvori , u usisnoj grani nastane podtlak ..taj podtlak smanjuje količinu goriva .
Zaključak , ako leptirom zatvorim usisnu granu dobijem kontra efekt , pumpa daje minimalnu količinu goriva a meni odgovara maksimalna i još viša (tj . čok) .
........
leptir je tu možda zbog buke, ili ekologije (koeficijent viška zraka ovo ono.....)
ovo u vezi količine goriva nebih baš bio 100% siguran, evo jedan primjer iz iskustva; ponovio se stari s autom, opel ascona 1.6 D, prvi mraz neće da upali......verglaj, pojačavaj akumulator, provjeravaj grijače, filtere, plamen u usis......naravno sve sa stisnutim gasom, nekako je to upalilo i nakon nekoliko dana ispipavanja skužio da neće s gasom, samo čok i bez gasa, ako zaverglaš s gasom usr'o si motku
a to s grijačima, brizgaljka će udarat po grijaču ili ćeš ih ukosit?
provjerit ću jedan sistem dekompresora na trocilindrašu.....tek sutra naveče, bit će i slika