• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Deutz 7207C

mane

Iskusan lik
Tu od
5 Svi 2011
Poruka
4,801
Maknuo danas one kuglice iz cijevi i stvarno to funkcionira. Sad oba kotače koče skoro pa ravnomjerno, još uvijek lijevi uhvati mrvicu prije al to je zanemarivo.

Poslano sa mog F5321 koristeći Tapatalk

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,781
Kad se u radu izjednače to se bu samo prištelalo.

mane

Iskusan lik
Tu od
5 Svi 2011
Poruka
4,801
Ma ovo sad je odlično, samo da tako ostane i ne pravi dodatne probleme.

Nije mi samo jasno kako je to kočenje funkcioniralo sve ove godine bez tog regulatora?
Možda je bilo ok odmah dok je bilo novo, ali kasnije nema šanse da su oba kotača identično hvatala i kočila.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,781
Nikak, kak bi kočilo ravnomjerno.
To ovi mlađi nadobudni inžinjeri izbace pa štelaju na način da povečaju mrtvi hod pedale i uvjeravaju da tog ventila netreba.

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
stanje pakni i broj sati govori da taj traktor nije vidio brijega ..ili je šofer bio šofer a ne vodič konja silom prilike prenamjenjen u šofera

mane

Iskusan lik
Tu od
5 Svi 2011
Poruka
4,801
Teško je sad reći šta je sve radio, znam samo zadnjih cca 10-tak, možda i više godina gdje je bio i šta je radio a to je za njega dječja igra.

Kaj se tiče kočenja kod njega mislim da mu je najveća mana široka guma i vjerojatno lagan zadnji kraj. Na travi i na mokrome doslovce zaplovi, nema dobar grip.
Sama guma i felga su za tu colažu lagane, ja ju sam mogu skinut i stavit na traktor bez nekih pomagala i problema.
Nekako imam osjećaj da su guma i felga na Universalu teže nego na Deutzu. Imam više borbe sa njom i teže ju dignem.

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
sad kad krene rasprava oko širina guma , colaže i gripa , dijagonalki i radijalki , starih i trajalki ...božemesačuvaj

mane

Iskusan lik
Tu od
5 Svi 2011
Poruka
4,801
[emoji23][emoji23][emoji23]

mane

Iskusan lik
Tu od
5 Svi 2011
Poruka
4,801
Hvala

Jebote pa kak ih samo nađeš, tražio sam i tražio danima i nema šanse nać

mane

Iskusan lik
Tu od
5 Svi 2011
Poruka
4,801
Jučer malo upregnuli stroj u šumi.
7c902350c9daf32cb7391323e559b45e.jpg

mane

Iskusan lik
Tu od
5 Svi 2011
Poruka
4,801
Opet problem sa kočnicama [emoji23]
Znači koče one uredno, blokiraju oba kotača kad ih se nagazi. No skužil sam da kad stanem na nekoj nizbrdici i držim stisnutu kočnicu ona nakon 5-6 sekundi samo propadne i više ne koči dok ju ne pustim i ponovno stisnem.
To smo skužili sad neki dan u šumi, možda je to bilo i odmah nakon slaganja al nisam ih na takvom terenu isprobao.
Nigdje ništa ne curi i nije masno, jel moguće da ima još negdje zraka ili je neki drugi problem?

zwer

Dobro znana faca
Premium
Tu od
15 Ožu 2010
Poruka
1,713
provjeri glavni kočioni cilindar.

Odpoji lajtunge i zablindiraj izlaze pa gazi. Ako propada do njega je...

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
A nema gdje drugdje propuštati, jer da propušta na izvršnim cilindrima, bila bi fleka od UKA tekućine.

mane

Iskusan lik
Tu od
5 Svi 2011
Poruka
4,801
Dva su glavna kočiona cilindra, za svaki kotač jedan.
Na jednom je slinilo ulje i na njemu sam promjenio gumice kad sam rješavao i pomoćni, sad je sve suho i nigdje ništa ne curi.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Glavni kočni cilindri ne moraju curiti prema van, već cure prema posudi.
Zato ne vidiš fleke, je oni cure interno.

mane

Iskusan lik
Tu od
5 Svi 2011
Poruka
4,801
Moguće je i to, baš sam danas sa kolegom o tome razgovarao i isto mi je to rekao.
Predložio je da promjenim gumice i na drugom gl. cilindru ili da zablokiram izlaz i onda vidim šta se događa. Ako propadne pedala onda su gumice 100%.

mane

Iskusan lik
Tu od
5 Svi 2011
Poruka
4,801
Neki put treba imati i malo sreće. Danas slučajno bio kod čovjeka koji ima servis traktora i pukim slučajem imao kod sebe uzorak gumice gl. kočionog cilindra koji meni treba.
Pokažem šta mi treba i lik izvadi vrećicu sa gumicama, nisam mogao vjerovati kad sam vidio
31bfdd4fa999712a87d3dee6a51d7020.jpg

Najnoviji postovi

Na vrh