• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Deutz-Fahr

maschio

Član
Tu od
17 Sij 2015
Poruka
463
Ekipa,situacija je slijedeca.Znaci na dx 120 smo mjenjali sve dihtunge,gumice,semeringe jer je dosta curilo ulje na sve strane.I odlucili smo da necemo mijenjati semering na onoj velikoj remenici naprijed jer smo imali losa iskustva sa starom remenicom(odsarafljivala se non stop) i tako da je stavljena nova remenica(koja je skupo placena u austriji prije nekih 15-ak godina) i godinama je to drzalo i nije se odsarafljivalo pa tako da smo odlucili ne dirati to.Ali nakon sta je traktor sastavljen i upaljen,nije gasio kontrolnu lampicu od pritiska ulja u motoru.I tako da smo onda morali skidat i karter i skinut tu remenicu i pumpu od ulja.I uglavnom majstor je nasao da je na nekom crijevu koje vodi od pumpe izbilo gumice, strgalo ih.Pa sad mene zanima jel ima tko kakvu ideju ili iskustvo zasto se to desilo a prije toga je sve bilo normalno?

zivisic

Član
Tu od
1 Ožu 2011
Poruka
726
Agrotron 106 na powerima...nije bas najfiniji!?
Doduse probao sam saltat na 1800 okretaja i solo traktor pa ne znam jel to malo previsoko...za ocijenit situaciju bez opterecenja.
Jel imaju oni kakav plinski amortizer (bombicu) za te stvari?
Traktor ima 20 godina...ako takvo nesto postoji, mogao bi to bit razlog.
Fala ekipa

vargas

Aktivni član
Tu od
15 Kol 2012
Poruka
515
To bi trebala biti ručica za uključivanje puzajućih brzina, tako bar piše u radioničkom priručniku (creeper engagment lever).

zivisic

Član
Tu od
1 Ožu 2011
Poruka
726
fala ti,
to bi znalilo da takvi modeli imaju 48 brzina?

...isto se forum malo sasusio...slabo ljudi pisu.
Znam da je sjetva, ali vec neko vrime to je tako

vargas

Aktivni član
Tu od
15 Kol 2012
Poruka
515
Pogledaj si na slovenskom forumu, ima dosta o Dajčevima, zanimljiva su "navodila", za agrotron su samo radionička, na žalost nema user manuala, ali imaš od sličnih traktora iz grupacije SDF, pa nije problem malo povezati upotrebu ručica i gumbića. http://www.traktor.mojforum.si/traktor.html

Dobrica

Član
Tu od
14 Pro 2015
Poruka
82
Skup je za stanje i radne sate koje ima. Moje mišljenje je da je bolji izbor zetor 7745 turbo u tom cjenovnom rangu. Zetoru je prednost što je jači i življi, te što je dosta zastupljen i dijelovi su mnogo pristupačniji. Ipak se tu radi o traktoru od 30+ godina starosti.

mane

Iskusan lik
Tu od
5 Svi 2011
Poruka
4,801
Znači kakvih 60-tak tisuća kuna bi bilo ok? Planiram ga proć pogledat za vikend, nekih 10-tak km od mene je.

Jel imaju problema sa getribama ko i Torpedo?

Poslano sa mog F5321 koristeći Tapatalk

Dobrica

Član
Tu od
14 Pro 2015
Poruka
82
Pa u osnovi su to isti mjenjači TW 56.10 (konstrukcijski gledano, ustvari 56.11-palica mjenjača sa strane) kao na torpedima 75 adriatic, sad vjerojatno je deutz kvalitetniji i preciznije sastavljen.

Posljednje uređivanje:

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Obrati poornost na "mali" mjenjač, gdje su grupe. Ne smije iskakati, jer za popravak ga treba cijelog rastaviti (+ dijelovi). Obratiti treba pozornost i na hidrauliku, jer je razvodnik vrlo skupa stavka.
Njegova je prednost u većem izboru brzina, a naročito u potrošnji goriva u odnosu na neke druge traktore.

mane

Iskusan lik
Tu od
5 Svi 2011
Poruka
4,801
Pod "mali" mjenjač misliš na ovaj skroz desni do blatobrana?

AntonioJD

Iskusan lik
Tu od
24 Sij 2009
Poruka
3,386
Prije 10 godina je takvog imao striko, imao je sve utege naprijed i bio je poprilično velik i jak traktor za svoju snagu. Bio je zadovoljan s njime.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Pod "mali" mjenjač misliš na ovaj skroz desni do blatobrana?
Mislim na onoga gdje se šaltaju grupe i rikverc.
Glavni mjenjač, s 4 brzine, je prilično izdržljiviji.

mane

Iskusan lik
Tu od
5 Svi 2011
Poruka
4,801
Večeras zovem čovjeka da se dogovorim kad mogu pogledati traktor i kaže da je odustao od prodaje

maschio

Član
Tu od
17 Sij 2015
Poruka
463
Ekipa jel zna netko dali je isplativije otici u novi sad po dijelove za motor DX-a?
Prije nego sto ih kontaktiram mailom,mozda ima netko iskustva?:(hi):

zivisic

Član
Tu od
1 Ožu 2011
Poruka
726
Koliko vrijedi kod nas dobar 165.7 2006' sa 8000h, prednjom hidraulikom i kardanom?
Tj. jel puno platit 30 000e takav traktor...buduci m620 se moze nac za 35000

VuckoH

Član
Tu od
11 Svi 2015
Poruka
618
Ima li tko popis grešaka za sdf grupaciju,tj agroplus 85 99 g ?

Kalanje brzina jedan dan radi, drugi dan ne iako u zadnje vrijeme više ne nego da.

Lampica blica grešku 23 pretpostavljam (dva duga blica i tri brza).

Najnoviji postovi

Na vrh