• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Deutz

B

branko

Guest
kod mene je nekad podravka imala jedno desetak td 75, i to medju prvim serijama i pouzdano znam da su se prve serije imale ZF getribu i prednji most (do 1989 dalje neznam sto su ugradjivali) i dosta njih jos uvijek radi samo sad pod privatnim vlasnikom.

B

Bobo

Guest
Ja sam vozio jednog 75 sa ZF getribom i prednjim mostom i taj pod opterecenjem izbacuje iz svih brzina. Kad ga vozis pod dvije prikolice zita, moras stopalo drzat izmedju jednog i drugog mjenjaca da ne iskacu u voznji. receno mi je da je traktor kad je kupljen CIJELI raskopan, te su svi nedostatci uklonjeni, samo nije prefarban...

Ne znam kakav je mehanicar to popravljao, samo znam da je odlicnu getribu upropastio, ili je to kod tog traktora normalno...

R

Ratarko

Guest
@branko
Evo opis TD Kvarner traktora .
Moram priznati da ipak nisam mislio na taj traktor kada sam rekao da mi se sviđa.
Vidio ga jesam ali mi se ne sviđa .
Mislio sam na jedan drugi TD a zvao se Itegral .
Da li si ga vidio uživo , ja jesam , e to mi je bio lijep traktor.
Evo šaljem samo ovaj jedan list papira sa njegovim podatcima , slike nemam ali nadam se da znaš o kojem traktoru govorim .

Još jednom kažem da je žalosno što je jedna tako stara tvornica morala u propast jer ne dvojim niti jedan posto

Obrisan neispravan link.

Obrisan neispravan link.

Evo specifikacije TD Integral traktora .
E to bi bio strojčina da je povijest drugačije htjela ...

Obrisan neispravan link.

B

branko

Guest
citajuci sve sto sam mogao naci o td-u cini mi se da propadanje za tvornice nije krivo nista drugo osim starog hrvatskog problema korupcije, jer ako se pogleda smjestaj same tvornice vrlo lako se moze doci do zakljucka da cijena tog zemljista prelazi vrijednost samih objekata koji se tamo nalaze. jer da je bilo nekog ineteresa tvornica se mogla spasiti samo sto nije imala svojeg linica, sanadera i dr.

R

robert

Guest
stavi sliku zelenog traktora,a ne crvendaca....znate zasto se svi imt-ovi tresu?torpedo je imao klimu davne godine,a tamo oko zemuna nisu znali sta znaci klima...pa su napravili da se njihovi imt-ovi tresu.... :wink: .....he he
kad je torpedo poceo raditi ljudi su sanjali da ga imaju...jos i zelen,boja oku ugodna,a ne ovi crveni...

Å

Željko

Guest
Oprosti, ali imaš stranicu za IMT i tamo stavljaj te slike, i tamo komentiraj o njemu!!!!!!!!!!!

B

Bobo

Guest
Samo cekam da se netko nadje da opomene...

SVAKA TI CAST!

Napokon da netko i meni prigovara, jer bez dogovora nema nista... evo, sve postove koje smatram da im nije mijesto u ovoj temi sam premjestio u drugu temu... Ovdje smi krx i ja zbilja zabrazdili duboko, i samo sam cekao opomenu i na moj racun... Jos jednom, SVAKA TI CAST... Svaka pohvala!

Dakle, ovo je tema o deutz traktorima, i u tom duhu bi se trebala nastaviti...

R

Ratarko

Guest
Pa premjesti onda i ove moje slike od Torpeda u njegovu grupu , nema oštre ruke zakona pa i ja postam na sve strane .

B

Bobo

Guest
Ako premjestim sve postove koji se odnose na torpedo, deutz tema nece vise ni postojati...

Neka za sada stoji, pa ako bude jos rasprava koje krenu u TD smijeru, onda ce biti premjestaj...

B

branko

Guest
sad ujutro razgovarao sam s ivicom i on mi je rekao da jedan torpedo kvarner ima covjek blizu koprivnice, probat cu ga potraziti da napravim vece slike.

R

Ratarko

Guest
Branko nisi mi rekao da li si vidio Torpedo Integral i da li znaš nešto o tome traktoru ?
Bio je jedne godine na velesajmu u ZG , ima tome deset godina možda , stvarno mi je super izgledao.
Imao je motor od TD 75 ali su mu dodali turbo-punjač , ma nešta prekrasno u ono vrijeme .
Mislim da se nikada nije proizvodio serijski :cry:

B

branko

Guest
nisam ga ni vidio a ni znao da je napravljen , znao sam jedino za kvarner ali nisam vidio slike do sad. :eek:

R

robert

Guest
ja sam '97 il '98 na zg sajmu isto vidjeo nekog torpeda,4 cilindra ali sa turbinom i nakosenom haubom.mislim da je bio 80-85ks.kabina je ista kao u klasicnom torpedu.

R

Ratarko

Guest
E to bi mogao biti Integral , samo nisam siguran ovo što kažeš za kabinu ?
Hauba je bila nakošena i cijeli traktor je izgledao kao svemirski brod u odnosu prema drugim Torpedima :shock:

Å

Željko

Guest
Bobo kaže:
Samo cekam da se netko nadje da opomene...

SVAKA TI CAST!

Napokon da netko i meni prigovara, jer bez dogovora nema nista... evo, sve postove koje smatram da im nije mijesto u ovoj temi sam premjestio u drugu temu... Ovdje smi krx i ja zbilja zabrazdili duboko, i samo sam cekao opomenu i na moj racun... Jos jednom, SVAKA TI CAST... Svaka pohvala!

Dakle, ovo je tema o deutz traktorima, i u tom duhu bi se trebala nastaviti...

Hvala! A torpedo slobodno neka ostane, jer je po izgledu sličan ili jednak Deutz-u, i ima Deutz motor!

R

Ratarko

Guest
Eto onda nisam puno skrenuo sa teme iako priznajem da nisam vodio puno računa o temi ali sam pogodio zelenu boju 8)

R

robert

Guest
ne sjecam se vise ni ja.bas sam malo zagledao tog torpeda,i nije mi se svidjelo,sto su papucice od kocnice i ona rupa kod njih na podu kabine isto kao kod mene,pa kad zahladi,od tuda piri vjetar.sjecam se da sam to zapamtio...

Z

zrine892

Guest
sta mislite jel deutz traktor ovi novi...jel isplatljivo kupovati...slabo ih vidam kod nas mada je skupi ili je rizik kupovati ih??

zvona

Aktivni član
Tu od
17 Pro 2006
Poruka
1,292
U Dakovu na silosu imaje 2 kom 1 od 100ks i 1 od 75 ks kupljeni prije 2-3 god.Ovaj veci vuce i vagone.Na Belju imaje nekoliko od 100ks.Jedan Agrotron od 150ks novi sam vidio da je prolazio kroz Dak.Satnicu vise puta( poznate su mi bile prikolice sto je vukao ) ali ciji je ne znam.

R

Ratarko

Guest
zrine892 kaže:
sta mislite jel deutz traktor ovi novi...jel isplatljivo kupovati...slabo ih vidam kod nas mada je skupi ili je rizik kupovati ih??

Mislim da nije rizik ništa veči nego da kupiš neku drugu marku .
Nema ih puno jel su malo skupi , možda ?

Najnoviji postovi

Na vrh