Radim i u brdu i u ravnici, radio sam sa solcem a sad radim sa duplakom. Prvo sam kupio jednog i radio skupa sa onim solcem a onda sam kupio i drugog duplaka a solca prodao.
Oko mene uglavno svi imaju solce i malo, malo idem nekoga izvlačiti iz blata, iz šume, iz njive itd.
Spustiti traktor bez ikakvog tereta niz brdo kad je klizavo, sa solcem je pravo umijeće i veliki rizik, a da ne govorim kad mu je još i prikolica sa teretom "za vratom".
Sa duplakom ideš bez brige.
Vratiti tu istu prikolicu u rikverc uz to isto, klizavo brdo, sa solcem je nemoguće, sa duplakom ideš bez problema.
Orati u strani gdje je izvezen stajnjak, sa solcem ili zalaziš (tako da brazdu svaki put vuče niz brdo) ili uz brdo ore jedva 10-ak cm duboko i to sa blokadom.
Duplak jednako duboko ore i niz i uz brdo i to bez blokade. Tamo gdje duplaku zatreba blokada solac nemože izaći ni bez plugova.
O tanjiranju, radu sa beračem za kukuruz ili rada sa prikolicom za stajnjak neću ni pisati...
E da... I nemoj porediti 7711 i 7745 ili 6911 i 6945, radim sa 7745 i 6945, primjera radi, plug sa kojim orem, 6911 nemože ni donijeti do njive!! (provjereno)