- Tu od
- 25 Lip 2014
- Poruka
- 3,972
Ja sam zimski tip, ali podnosim i vrućinu. Ali kada provedeš 12 - 13h u takvom, vrućem "prostoru" kada dođeš doma nisi ni za k... Par takvih dana i onda oporavak tjedan dana da dođeš sebi.
Kolega je potpuno u pravu , traktor nikada ne moze biti "prevelik". Ja obrađujem 24 ha sa Zetorom 4712 i 8045 . Kad sam kupovao veći traktor pogriješio aam i kupio Crytala jer je bio jeftiniji i na njega u zadnjih godinu dana nametnuo 7000 € i opet nemam " normalan " traktor , provesti cijeli dan u njemu ili fiatu je razlika nebo i zemja.Nisi napisao koliki je buđet.
Moje mišljenje je je nije neki skok sa (koliko zetor ima ks? ) 65-70ks na 80ks traktor.
Netreba se bojati jačeg traktora,znam da to "vuće" za sobom i druge priključke(skuplje).
Također neznamo kakve priključke imaš i što od usluga radiš?
Ja imam 80ks traktor i radim 20ak ha zemlje i žao mi je što nemam jači traktor.Ove godine imam dosta košnje pa stvar spašava klima jer radim po vrućini bez problema.
Ciljam u nekoj bliskoj budućnosti na nekakvog 6-aka sa 120+ ksali otom potom.
A zakaj misliš da bu stalo? Lamele na električnom reverzeru traju dulje nego kuplung lamela, pogotovo pri radu s utovarivačem. A da o komforu ne govorimo. Kuplung pedale ti ni netreba praktički. Ako ima reverzer, često ima i hidraulične polovičke.Znam za jednog tl100 no ima ehr i el reverser te mi se to ne sviđa iz razloga odrzavanja. Skupo kad stane. Ipak ili dobar 7341 ili proxima 84 ili jaci
To si potpuno u pravu , preslab motor za tu težinu , ali je okretniji i manji potrošač od proxime 90.Tu su negdje. Ima i 902/904 turbo. To je ~90ks, ali je vjerojatno egzotični model.
Ukratko, gledaj onog a s turbom (ima jedan u mojem kraju, ne sjećam se jel U1004 ili Z100-45).
Nemoj krivo shvatiti i 80-45 je dobar, ali se teško motoru od 80ks nositi s 4 i pol tone teškim traktorom.
Nije na prodaju, kupljen je preko mjere 6 pa ga ne mogu prodati još dvije god a rado bi ga zamjenio za nešto zapadno.<zetor>, hoće li taj 8045 biti na prodaju možda u skorije vrijeme?
A zakaj misliš da bu stalo? Lamele na električnom reverzeru traju dulje nego kuplung lamela, pogotovo pri radu s utovarivačem. A da o komforu ne govorimo. Kuplung pedale ti ni netreba praktički. Ako ima reverzer, često ima i hidraulične polovičke.
EHR je spas na cesti pri 40km/h, jer priključak na hidrulici ne ljulja traktor, a da o preciznosti hidraulike ni ne govorimo. Vjerojatno ima i gumbe za upravljanje hidrulikom izvana, pa to olakšava spajanje priključaka. Ne kudi konja kojeg nisi jahal
Vjerojatno ima i više brzina kardana...
...na tvojem bi mjestu pogledal tog TL-a.
- Ak imaš malo, onda ak ti se traktor i pokvari danas, oral budeš za dan, tjedan ili dva. Ionak si s tim gotov dan-dva.Ok. Daj mi savjet.
Situacija 1: idem u jesensko oranje i hocu spustiti plug a on se ne spusta. Koga zovem? Ili...kako sam popraviti? Da li je moguce nabaviti servisni manual za taj teaktor?
Situacija 2: ne ubacuje mi u rikverc na reverzeru. Koga zovem? Kako da si pomognem ?
Za obje situacije pozeljan scenarij da me ne kosta popravak 5000 kn jer onda smisao obradivanja par ha zemlje gubi smisao 😂
Ako mi mozes dati rjesenje na sva pitanja, kupujem jos danas![]()