- Tu od
- 28 Kol 2019
- Poruka
- 38
Pozdrav svima, evo i ja imam dilemu oko kupnje traktora, zapravo radi se o zamjeni za nesto malko jace. Sada sve sto radim u poljoprivredi obavljam s imt 539 i sve on to obavi bez ikakvog problema ali u oranju i frezanju mislim da je to vec mucenje njega i mene a to nekako najcesce i radim. Sad sam u dilemi da predjem na nesto malo jace i teze a to je nekakav traktor do 50 konja i tu razmisljam o sljedecim traktorima. IMT 542, IMT 549, torpedo adriatic td 4806 ili zetor 5011. Cijenovno svi ovi traktori su u rangu s mojim 539 za kojeg odmah dobijem 30000 kuna a vjerojatno bi mogao i koju tisucu vise jer se radi o garaziranom traktoru u odlicnom stanju, na njemu rade sve do najmanje zaruljice, limarija je kao i prvog dana a motor ima tek nesto vise od 2000 rh. Sve ove traktore mogu kupit za oko 5000 eura tako da nebih trebao nadodavat puno novaca. Moje pitanje je koji od navedenih bi bio najbolji izbor i zasto? Koji je od ovih najbolji u oranju dvobraznim plugom 10cola i frezanju frezom radnog zahvata 160 cm i oko 300 kg tezine. Nebi isao na veci plug jer za ono sto mi treba bitnija mi je dubina nego brzina u oranju. Eto unaprijed zahvaljujem, znam da svi iskusniji dobro poznaju sve traktore pa se nadam i argumentiranim preporukama.
Pozz
Imao 542 no to ti je losiji traktor od 533/9. Izraziti tvrd volan i kocnice u odnosu na 533 a o speri da i ne pricam. Jedina prednost je sto je brzi (5 brzina) i lakse je bilo tanjurati s njim. Ja sam uvijek radije orao s 533 nego s 542.
Sto se ostaloh modela tice, moj glas za Zetora ali serije 6211, 6911, 5211.... bitno da je 4 cilindra. S zim neces pogrijesiti i bit ces prezadovoljan.