Imam namjeru mjenjati traktor pa da vidim vaša razmišljanja, da li bi vi uopšte mjenjali ili bi radije ostalo ovako kakvo jest....
Nekima sam slao privatne poruke da čujem mišljenja, ali sam odlučio otvoriti ovako jednu temu
Dakle ovo je moj traktor
Uploaded with
ImageShack.us
Uploaded with
ImageShack.us
Uploaded with
ImageShack.us
Uploaded with
ImageShack.us
Uploaded with
ImageShack.us
Uploaded with
ImageShack.us
Uploaded with
ImageShack.us
Traktor sam kupio 2009 god. od nekog starog djeda...on ga je vozio po selu jer nije imao vozačku dozvolu a traktorom ga policija nije nikad ustavljala...traktor je imao jugoslovenske table.. kupio sam ga s 1 700 sati a sad ima 2 300, kod mene je 4 godine i u prosjeku godišnje uradi nekih 150 sati, ali od toga sigurno 50 sati vožnje jer su mi njive podaleko od kuće...
Kad sam uzimao ovaj traktor nisam se savjetovao niti ijednim čovjekom, jednostavno razglasio da kupujem traktor, i tako naletio na ovog djeda platio sam ga 8 500 maraka uz njega je došao kardan s lamelom, T-komad i silokombajn lifam s kojim sam radio silažu 3 godine.
Traktroru sam lomio izlazno vratilo pa sam pravio onda ovaj ubrzani ( direktni) kardan to je bilo lani, a uzrok loma je bo loš kardan a i moje neiskustvo.
Ove godine sam odradio kompletan remont kočnica sve do u najmanje detalje osim glavnog kočionog cilindra jer je on bio ok.
Razlog prodaje bi bio sto je potrošač iako nikad nisam vozio niti ijedan drugi traktor...imam dvojicu prijatelja jedan ima Fiata 500 174 god. a drugi internacionala čini mi se 654 (ako sam dobro zapamtio), njihovi traktori su oko 50 konja i rade isto sto i ja s svojim osim sto imaju daleko manju potrošnju ( bar oni tako vele).
E sad ja odem preko zime malo vani raditi i onda nesto para sto donesem do sad sam ulagao u ovaj traktor, interesira me ima li smisla dalje ulagati ( pojačavati mu opremu, zamjenjivati neke zastarjele djelove itd.itd) ili zamjeniti za drugi pa čak i donaplatiti...
Šta bi vi uradili da ste na mom mjestu...jer mnogi od vas znaju traktor IMT 560...
Iščitao sam svu temu o IMT 560 i to nekoliko puta, nadam se da na ovoj temi neće biti prepucavanja nego vas miolim da mi pomognete i da kažete sta mislite da li ostati na ovom traktoru ili gledati da se zamjeni.
Obrađujem oko 7 hektara zemlje i imam 5-6 krava ( kako kad) ali uvjek 5...nemam šume, potreban mi je traktor s kojim ću moći sebi silirati i istejrati đubar, i radti sjenažu posto imam sve te priključke...
Hvala vam pa eto ...traktor sam stavio na oglas i već pristižu prijedlozi koje ću prosljeđivati ovdje da vidim vaša mišljenja...
Zaboravio sam napisati da je traktor '88 god.